napadi suvog kaslja

Postavite pitanja ili podeliti savete i iskustva o oboljenjima disajnih organa. Saznajte kako se astma, hronična opstruktivna bolest pluća, emfizem, tumori pluća, hronična ili akutna, bakterijska ili virusna upala pluća, preveniraju, dijagnostikuju i leče.

Moderatori: moderato, vlada99, Dr Branislav

Odgovori
dusa
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Nov 29, 2006 11:35 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

napadi suvog kaslja

Post od dusa »

moje dete od 5 i po godina prvi put se zakasljalo pre par meseci. imao je bronhitis sa temperaturom. medjutim , pre mesec dana poceo je otezano da dise dobio temperaturu 37,5 koja je posle jednog sata spala. onda je usledio zreo kasalj. on ima ceste kijavice alergijskog porekla ali u zatvorenom prostoru.to kijanje traje kratko. alergo testom utvrdjeno je da je alergican na grinje. ono sto me brine je suvi kasalj. najcesce ujutru i uvece. to je otprilike napad suvog kaslja. uzima sirup claritin vec nekoliko meseci. nikada nije imao ekcem i nije bio bolesljiv. cele prosle zime kijao je nocu pred zoru. plasi me suvi kasalj i ponekad blagi zvizduk u grudima koji se jedva cuje. da li to moze prerasti u nesto ozbiljnije? koliko dugo terapija claritinom moze da traje i da li je to adekvatna terapija? sta bih ja trebalo da uradim?kako da zastitim dete od eventualnih daljih komplikacija? unapred zahvalna jedna sasvim obicna mama koja samo brine za svoje dete
unapred hvala
drM
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Avg 17, 2006 5:34 pm

Post od drM »

Suv kašalj može biti npr. zbog suvog vazduha tokom zime zbog grejanja, takođe razne grejalice podignu dosta prašine na koju je dete alergično tj. konkretno na grinje iz prašine. Moj savet vam je da odvedete dete kod pedijatra, jer on treba da obavi auskultaciju pluća zbog tog blagog zvižduka u plućima, čisto da budete sigurni jer alergijski rinitis može da se iskomplikuje.

Predložila bih vam da kupite jedan od onih jonizatora vazduha ili da na grejna tela koja imate stavljajte posudice sa vodom koja bi isparavala i vlažila vazduh, možete u njih dodati i neka aromatična ulja npr eukaliptusovo ulje. Skupljači prašine u stanu su i tepisi, zavese, prekrivači razni i sl. stvari pa se potrudite da ih u stanu ne bude baš mnogo. Ako u stanu ima pušača trebalo bi da se reše te ružne navike!

Sve najbolje!
Odgovori