Operacija fimoze - otok, konci, bolovi, glans ostecen

Pravo mesto za diskusije u vezi sa urinarnim traktom i zdravljem muških polnih organa. Podelite svoje tegobe, pitanja, savete, dileme sa urolozima, seksolozima i lekarima opšte prakse.

Moderatori: moderato, admin, vlada99, Dr.VinkaVukotic, Vragolasta Amfibija

Odgovori
Mage
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Mar 28, 2018 8:04 am
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 9

Operacija fimoze - otok, konci, bolovi, glans ostecen

Post od Mage »

pokusao sam da na forumu pronadjem resenje za ovaj moj problem, ali ga nisam pronasao nigde.

20.03.2018 uradjena mi je cirkumcizija/obrezivanje fimoze u Tirsovoj (UDK). imam 18 god

danas je 8. dan nakon operacije, budim se, i bol je prevelik. naime cini mi se da je uzrok bola (posto je bol iskljucivo na dodir) otok oko rane i konci. Objasnicu vam prvo kako je sve hronoloski islo pa cu vam opisati izgled penisa.

4-5 dana nakon operacije sam otisao na vanrednu kontrolu jer mi penis nije izgledao bas najbolje. Stizem na kbc bezanijska kosa, skidaju mi koban sa penisa koji se prostirao do polovine glavica. Glavic je ceo crven, polovina koja je ostala da viri je hrapava, suva, i izgleda lose mada doktori kazu da je ok. Otok je prisutan oko rane, konci se ne vide, bar iz moje lezece perspektive. prepisan mi je palitrex da pijem 5 dana 2x2 tablete na 12h.

7. dan nakon operacije (juce) stizem na udk na zakazanu redovnu kontrolu i skidanje konaca. Skidaju mi obicni zavoj sto su me na bezanijskoj kosi previli, ispiraju hidrogenom, i gledaju. Stanje penisa je u tom momentu super, bolje nego ocekivano.
Gornja polovina glansa je ostala ista kao i dok je bila u kobanu, i u obicnom zavoju. donja polovina glansa izgleda super, kao da je skroz oporaljena, super boja, sve. E sad, ima taj "mali" otok u predelu rane, znaci kao prsten ispod glavica, i oko nekadasnje teritorije freunuma takodje ima otoka(ako je neki urolog zeljan da pomogne, poslacu mu slike na e-mail.), a konci se malo vide.
E sad, doktorka mi kaze da ce konci sami otpatsi, i to me je totalno zbunilo, posto na otpusnoj listi pise skidanje konaca. to me je malo zbunilo, al dobro. Valjda zna doktorka da prepozna biorazgradive konce(inace nije me ta doktorka operisala). Prepisan mi je gentamicin da mazem po rani. Ja ne mogu bas po rani da mazem, al se trudim, pa mazem i malo okolo, po otoku.

8. dan (jutros) Budim se rano jednom zbog erekcije pa boli, i posle ne mogu da zaspem nikako. U koji god da ga polozaj stavim boli jako, ili jako svrbi/zulja. Nesto od tog dvoje jeste, ali jedno je sigurno, a to je da je ne izdrzivo.Dok ovo pisem, lezim i nekako sam ga namontirao da bude u vazdugu tako da se ne dodiruje sa telom.
Izgled penisa je kao i 7. dan, samo sto na dodir sa telom, podrucije otoka me strasno boli/svrbi/zulja... Kako god, a konci vire. ne mogu da ocenim 100% jel me boli taj otok, ili konci, mada mislim da su konci, posto kada sam pipnem otok nije to taj bol, ni ta kolicina koja se javlja prilikom njegovog dodira sa telom ili dojnim vesom. Tada se valjda konci nabiju pa to boli. A moram da napomenem da ponekad i nece da boli sa strane glavica kontra od nekadasnjeg freunuma, a u zoni freunuma boli uvek, a sinoc nije bilo tako, mogao sam da ga namontiram u neku poziciju da ne boli, i sad te iste pozicije ne daju rezultate. Takodje, sinoc (vece 7. dana)sam malo setao oko kuce, i u jednom momentu sam imao bas jake bolove, jer je izasao iz te "bezbolne" zone i pao dole. posle toga namestam ga , idem u krevet i sve ful, i zatim se budim ...

Molim vas za neku pomoc u vezi ovoga, i kako da se resim tog otoka sto pre? Citao sam da ima slucajeva da se otok nije skidao i po 40 dana. A ja ne mogu sebi u ovim godinama da priustim to, iovako mi je sada testesteron povecan za 8564386% za ovih 8 dana :( Takodje, jel zna neko neku ful mast/kremu da mazem posle za oziljak ?

Hvala unapred na svim odgovorima !
Odgovori