Zeleo bi u starost bez problema???

Saznajte sve o nutritivnim svojstvima namirnica koje koristite, podelite svoja iskustva o popularnim dijetama, preparatima, namirnicama, napicima.

Moderatori: vlada99, mr ph. Silvio, moderato, admin

Odgovori
jovke
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Sep 25, 2006 8:38 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Kontakt:

Zeleo bi u starost bez problema???

Post od jovke »

Situacija je ovakva: Moja porodica sa majcine strane ima problema sa gojaznosti i visokim krvnim pritiskom! Majka mi vec u 40. godina ima problema sa pritiskom, malo povisen holesterol i trigliceridi a i ako vodi racuna o ishrani punija je zena. Deda mi je umro u 60-toj od pritiska a i ujak ima slicnih problema. E sada ja imam 19 godina i primetio sam da sam dobio njihove gene i da sam sklon gojaznosti a imam pritisak 130 sa 80. E sada me interesuje da li je moguce da uz pomoc ishrane to promenim i smanjim opasnost od svega toga u starosti? Ako je moguce sta mi preporucujete icega treba da se klonim?
jovke
drM
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Avg 17, 2006 5:34 pm

Post od drM »

:D
Naravno da je moguće zdravim načinom života (koji uključuje zdravu i balansiranu ishranu, bavljenje sportom, uzdržavanje od alkohola i cigareta) prevenirati oboljenja za koja imate genetsku predispoziciju. Predispozicija znači da takva mogućnost postoji, ali ne znači da će do toga obavezno i doći.

Ako ste gojazni preporučila bih vam da posetite nutricionistu (Institut za higijenu i medicinsku ekologiju, Pasterova 2) da vam on na osnovu izračunate dnevne energetske potrebe da adekvatan savet.

Sve najbolje!
Odgovori