svrab i učestali nagon za mokrenjem

Pravo mesto za diskusije u vezi sa urinarnim traktom i zdravljem muških polnih organa. Podelite svoje tegobe, pitanja, savete, dileme sa urolozima, seksolozima i lekarima opšte prakse.

Moderatori: moderato, admin, vlada99, Dr.VinkaVukotic, Vragolasta Amfibija

Odgovori
L90
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Apr 30, 2014 11:15 am

svrab i učestali nagon za mokrenjem

Post od L90 »

Već nekoliko dana osećam svrab u rejonu bešike/prostate i idem da mokrim na svakih cca 30 minuta do sat vremena. Mokrim veoma malo, što je logično jer idem često u wc, ali moram čak i to malo da bi prestao nagon. Ipak, noću se nisam budio da mokrim, makar ne do sad.

Planiram da pođem do urologa ali pošto imam prilično velik strah od odlaska kod maltene bilo kojeg lekara, zanima me da li je s obzirom na moj slučaj realno da očekujem da mi odradi neki bezbolni pregled tipa ultrazvuk, a ne da mi onim spravama ulazi kroz penis ili rektum? Kako uopšte izgleda neki prosečan pregled kod urologa?

Hvala najlepše na pomoći.
Korisnikov avatar
aaaca
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Pon Avg 05, 2013 7:03 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 9
Kontakt:

Re: svrab i učestali nagon za mokrenjem

Post od aaaca »

Не треба ти уролог већ обичан лекар опште праксе који ће да уради анализу урина. Имаш мокраћну инфекцију а можда и упалу простате. За то се даје обично антибиотик Ципроцинал. Оно што ти можеш још да предузмеш је да пијеш чајеве за уринарне инфекције и много више чисте воде. Онда користан је Натролов Простат ексел, па чај од млечике итд; да грејеш стопала у врућој води и да седиш на електричном јастучету за грејање...
L90
Novi član
Novi član

Post od L90 »

Zahvaljujem najlepše na odgovoru, veoma mi je drago da postoje ljudi kojima nije problem da izdvoje svoje vreme i pomognu onima u nevolji, praktičnim savetom ili bilo kako. Uradiću analizu urina u tom slučaju.

Kad si već tu još da te pitam sledeće: ako imam upalu prostate to se može utvrditi analizom urina? Meni kao laiku deluje da bi u tom slučaju bio potreban ultrazvuk, ne?
Korisnikov avatar
aaaca
Stalni član
Stalni član
Kontakt:

Post od aaaca »

Нажалост упала простате се тешко може детектовати осим ако се увећа па се то види на ултразвуку. Ако ти се млаз мокраће распршује то је веома поуздан знак да је у питању отекла простата вероватно због упале. Имаш понешто и на мом сајту: http://*
L90
Novi član
Novi član

Post od L90 »

Hvala još jednom na odgovoru, planiram sutra ujutro da nosim urin na analizu pa ću videti o čemu se radi. Hvala i za link do tvog sajta, sa zadovoljstvom ću pogledati.
Korisnikov avatar
aaaca
Stalni član
Stalni član
Kontakt:

Post od aaaca »

Јави резултате.
L90
Novi član