Pecenje i bol u uretri posle brisa na hlamidiju ?

Pravo mesto za diskusije u vezi sa urinarnim traktom i zdravljem muških polnih organa. Podelite svoje tegobe, pitanja, savete, dileme sa urolozima, seksolozima i lekarima opšte prakse.

Moderatori: moderato, admin, vlada99, Dr.VinkaVukotic, Vragolasta Amfibija

Odgovori
polarico
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Apr 16, 2010 9:18 pm

Pecenje i bol u uretri posle brisa na hlamidiju ?

Post od polarico »

Javljam se zbog cudnog problema u nadi da ce se neko javiti sa idejom.Naime moji problemi pocinju od pre DVA meseca kada sam vadio bris iz uretre na hlamidiu u Jugolabu u N.Sadu. Vec krajem tog dana posle vadjenja brisa pocele su tegobe u vidu pecenja i zarenja u uretri 2-3 cm od izlaza-bas na dubini gde je vadjen bris.
Inace do sada sam u zivotu ovakav bris radio 20-tak puta i NIKADA mi tegobe nisu ovoliko dugo trajale,obicno to pecenje i zarenje u uretri na mestu gde je vadjen bris traje dan-dva i prodje posle toga.
(Nalaz je inace bio pozitivan i dobio sam terapiju-ciprocinal,runac,dovicin i hemomicin.Dve nedelje posle terapije radjen kontrolni bris u drigoj lab-na hlamidiju,micopl.,bakteriolosi i gljivice- sve negativno!,pre par dana radjen pcr i on je negativan.)
E sad, u toku ovog perioda od dva meseca sam takodje koristio sve ovo u cilju smanjenja ovih tegoba : prvo caj od uve 8 dana-bez efekta; pa mesavinu caja od rastavica,brusnice i koprive 10-tak dana, pio tbl. cinka,razne vitamine,probao i caj od persunovog lisca,... Sve bez efekta!Moj urolog nema ideju zasto to jos uvek traje,pogotovo i urkos jakoj antibiotickoj terapiji koju sam koristuo.Otisao kod drugog urologa- prepisao mi Cathjel -gel koji deluje kao blagi antiseptik i anestetik i koji se stavlja u uretru;pokusao par dana da ga koristim i morao prekinuti jer je peklo jos vise.urolog kaze da sam alergican na taj gel-znaci nista od toga.Posle nisam nista koristio par dana,pa sam 4-5 dana koristio pantenol kremu na isti nacin kao i onaj gel.Bilo je minimalno poboljsanje ali se na tome i zavrsilo. Da napomenem da nisam primetio povezanost ovih tegoba sa mokrenjem.Sapuni,deterdzenti i osali alergeni iskljuceni.
Uglavnom tegobe i dalje traju,nekad su blaze a nekad jace,ali svakodnevno su prisutne i veoma su iritirajuce i veoma mi zagorcavaju zivot! Vise nemam ideje i nemam alternative za ovaj problem!
MOLIO bih sve koji su imali takav ili slican problem a i one koji se razumeju u ovakve probleme da mi odgovore ako imaju bilo kakvu ideju ili savet u vezi ovoga.
Dr011
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Jan 15, 2009 6:10 pm

Re: Pecenje i bol u uretri posle brisa na hlamidiju ?

Post od Dr011 »

treba pregledati uretru, pronadjite odgovarajuceg urologa...da li je iskljuceno postojanje kondiloma u uretri?
vasa
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Uto Jul 12, 2005 1:46 pm

Post od vasa »

da ....
trebalo bi da je urolog pregledao uretru (ima neko tanko crevo koje uvlaci cak do besike i vidi sve...
probaj neko vreme i bez cajeva i lekova,, samo puno vode i nista vise.
polarico
Novi član
Novi član

Post od polarico »

Za kondilome neznam,raspitacu se kada ponovo odem kod urologa,mada mi simptomi ne lice na to... ipak napominjem da su tegobe pocele od dana vadjenja brisa. Sto se tice urologa,ovi kod kojih sam bio vaze za iskusnije urologe,nisu mi pominjali bilo kakvu vrstu skopije-pretpostavljam iz razloga jer su tegobe iskljucivo u predelu 2-3 cm od ulaza. Pre par dana prekinuo sam u potpunosti sve cajeve,i sve ostalo,pijem samo vodu ali ne gradsku-zbog hlora,neki kazu da i to smeta... JOs uvek mi to nije jasno, ako je to samo ostecena sluzokoza,epitelizacija bi trebala da traje dan -dva,ili je mozda sve ovo sto sam koristio jednostavno lose uticalo na to,i vrsilo neku vrstu iritacije? Da zaboravio jos napisati da sam koristio i palisept kapsule izmedju ostalog... neverujem da je neka upala pored svih ovih lekova... Da,primetio sam ako idem cesce da mokrim(7-8 puta i vise) da me vise pece nego inace-to mi nije bas najjasnije kao da se to mesto iritira kad cesce mokrim(kad pijem vise tecnosti) a bilo bi logicno da cesce mokrenje smanji tegobe... neznam... sad cu par dana bez bilo kakve th. i cajeva- samo voda...
Dr011
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Jan 15, 2009 6:10 pm

Post od Dr011 »

isprobaj to pa ces videti, mozda je samo malo vise zagrebano pa je potrebno i vise vremena da se smiri...ako ne prolazi naravno na pregled, i nek se iskljuci postojanje kondiloma unutar uretre, mozda su bili iziritirani uzimanjem brisa pa ih tek od tada i osecas...
vasa
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Uto Jul 12, 2005 1:46 pm

Post od vasa »

postoji mogucnost neke infekcije posto je sluzokoza bila ostecena--mada mislim da ce proci-
ipak bi urolog mogao nesto konkretno preduzeti
polarico
Novi član
Novi član

Post od polarico »

Ovo je davno bilo ali zbog nekih slucajeva koji su mozda slicni pisem odgovor na ovaj cudan problem. Naime sto se tice ovoga nema sta nisam probao od napitaka i svega i svacega, konsultovao se sa vise urologa cak i sa koznim dr...bez konkretnog resenja. nikako nije prolazilo, odnosno da se tacnije izrazim...prolazilo je ali veoma polako, samo od sebe bez obzira na preduzete terapije ili ne, i sada cu vam reci da je trajalo oko godinu i po dana! Eto ako ce ovo nekom biti od pomoci, ali i dalje bez konkretnog odgovora, mozda je jednostavno bila upala koja se nastavila u hronicnu...mozda (mada je bilo tu i antibiotika pa nema ni to logike), ali neznam sa sigurnoscu...samo znam da je dugo trajalo i sporo prolazilo.
Odgovori