Postavite pitanja ili podeliti savete i iskustva o oboljenjima disajnih organa. Saznajte kako se astma, hronična opstruktivna bolest pluća, emfizem, tumori pluća, hronična ili akutna, bakterijska ili virusna upala pluća, preveniraju, dijagnostikuju i leče.
Zbog zaposlenja su mi trazili Tbc test koji je ispao pozitivan i nakon toga sam napravila snimak pluca. Doktor kaze da mora da sam prebolovala tbc a ja dobro znam da nisam, nego da sam vakcinisana protiv tbs.
Zivim u inostranstranstvu i ovde deci ne daju vakcine protiv tbc. Ja sam kao mala dobila i revakcinaciju. Da li je test pozitivan zbog vakcinacije iz detinjistva?
Postoji li neki drugi test (osim rentgena) kojim se moze otkriti postojanje aktivne tuberuloze???
Kakav ste Vi test uradili? Mantoux koznu probu (tzv. PPD)? Sami Lowenstein potvrdjuje aktivnu TBC, ofdnosno prisustvo Kohovog bacila. Sve ostalo..... hmmmmmm. Da ne pisem sada.
Cujemo se.
Primarijus dr med. Ivica Zdravkovic, specijalista opste medicine NEAKTIVAN, osim za savete putem Facebooka.
Doktore, da li neko ko je pozitivan na tbc mora praviti rentgen svake godine? Snimak pluca je u redu, a doctor kaze da vjerovatno imam tbc negdje drugo a ne na plucima. Zasto onda da snimam pluca?