Neko novi...

Deo Foruma za sva pitanja iz oblasti oboljenja, traumatskih stanja, tumorskih procesa na koštanom sistemu. Diskusije o ortopedskim hirurškim stanjima, degenerativnom reumatizmu, akutnim i hroničnim oboljenjima koštanog ili zglobnog dela lokomotornog aparata. Saveti o primeni fizikalnih procedura i kineziterapije.

Moderatori: ModeratA, moderato, vlada99

Odgovori
nepoznat
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Nov 26, 2006 11:16 pm

Neko novi...

Post od nepoznat »

Novi sam na ovoj diskusiji.Interesuje me kako se leci ili ublazuje bolest kod ukostavanja zglobova.Bolesnik je moja supruga.Sve je pocelo prosle godine kada je od strane lekara posle bolova u levom laktu konstatovan teniski lakat,od skora se supruga zali na bolove u oba mala prsta na sakama,skocni zglob desne noge,desno rame i danas na bolove u predelu izmedju ramena i vrata.Lekar je na sve ovo rekao da bi moglo da bude okostavanje .Supruga je van poslovnih aktivnosti poslednjih 15 meseci.

Molio bih sve one koji znaju nesto vise o ovoj bolesti da se jave da prodiskutujemo.Svaki savet je dobrodosao.
Hvala svima .
dr ivica
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Jul 27, 2006 6:20 pm
Kontakt:

Post od dr ivica »

Najpre se mora postaviti tacna dijagnoza, pa tek onda leciti. Kod degenreativnog reumatizma, nesteroidni antireumatici i miorelaksansi, u kombinaciji sa banjskim i fizioterapijskim lecnjm su glavne metode. Kod bolesti kao sto je reumatski artritis, lecenje se sprovodi i imuranom, preparatima zlata, a periodicno i kortikosteroidima. Supruga mora da uradi krvnu sliku, fibrinofgen, RF Latex test, CRP, a moze i nivo mokracne kiseline. Plus, kalcijum u krvi, fosfate... RTG kicmenog stuba je oneophdan, a kasnije - sa razmacima - i RTG kukova i rucnih zglobova.

Pozdrav.
Primarijus dr med. Ivica Zdravkovic, specijalista opste medicine
NEAKTIVAN, osim za savete putem Facebooka.
Odgovori