Pozdrav,
Vec vise od mesec dana imam promene koje su se prvo pojavile na podlakticama ( nezni deo ), pa se rasirile po vratu, i vecem delu tela da bi na kraju presle i na lice ..Bila sam kod 3 lekara i sve tri dijagnoze su razlicite - atopijski dermatitis, alergija i na kraju Pityriasis rosea. Xyzal nije uopste pomagao pa smo nekako iskljucili alergiju . Leukocitarna formula i krvna slika odlicni , u granici normale . Negde sam prihvatila da je mozda potpuno atipicni Pityriasis i po lokaciji , jer su podlaktice i lice najvise napadnuti a i promene nisu uglavnom ovalne nego nepravilnog oblika i sitnije . Ovo bi mi doduse bio treci put da imam ovaj virus za 5-6 godina , sto je samo po sebi atipicno. Lekari uglavnom slezu ramenima i daju mi kortizonske kreme nazalost ( koje minimalno koristim jer ne pomazu mnogo ) a ja 6 nedelja jedva izlazim iz kuce . Sada mi se prakticno sve povuklo sa tela ali na licu - obrazima se stalno pojavljuju , i sto povremeno , narocito posle spavanja buknu podlaktice . Mixa krema za telo sa ovsom za sat dva smiri promene na rukama ali na licu ne . Posle nekoliko dana na licu se promene sasuse i isperutaju ali nakon nekoliko dana se pojave ponovo , ne uvek na istom mestu . Da li neko ima ideju sta bi ovo moglo biti ..hvala unapred
Da li je Pityriasis ili nesto drugo
Moderatori: mr ph. Silvio, moderato, admin, vlada99, goranai
- aaaca
- Stalni član
- Pridružio se: Pon Avg 05, 2013 7:03 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 9
- Kontakt:
Re: Da li je Pityriasis ili nesto drugo
Могла би да поставиш фотографију коже.
Можда су се увукли неки паразити у душек на коме спаваш као што су гриње, стенице...
Можда су се увукли неки паразити у душек на коме спаваш као што су гриње, стенице...