Interesuje me pitanje regeneracije tkiva ispod noktiju.
Naime, pre više meseci imao sa problem sa urastanjem noktiju.. 2 palca na nozi, posetio sam hirurga itd. išao sam veći broj puta, ostalo je na tome da situacija nije za intervenciju i da se pusti da nokti izrastu više, da se na problematičnim delovima između nokta i kože stavlja vata itd.
Situacija je sada što se toga tiče u redu, međutim u međuvremenu, kako su nokti rasli u dužinu više nego što treba, imao sam nesrećnu situaciju da budem nagažen u gradskom prevozu - to je dovelo do toga da sada na jednom prstu tj. na tkivu ispod nokta imam delimično crni krvni podliv, dok na drugom-što me posebno brine imam praktično samo nokat, dok se crveno tkivo, inače prisutno kod zdravih noktiju vidi samo par milimetara-kod samog korena nokta, a ostatka tkiva praktično nema već je nokat šupalj. Šta mogu da učinim povodom ovog? Da li će se tkiva regenerisati tokom vremena, posebno na drugom prstu gde je tkivo praktično nestalo, ili je potrebna neka intervencija? Čitao sam da je uopšte regeneracija noktiju veoma spora-čak do 18 meseci, šta mogu da očekujem?
Problem sa noktima
Moderatori: mr ph. Silvio, moderato, admin, vlada99, goranai
-
- Novi član
- Pridružio se: Uto Feb 28, 2006 2:26 am
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
- Kontakt: