E.coli i druge bakterije urinarnog trakta kod zene
Moderatori: moderato, admin, vlada99, Dr.VinkaVukotic, Vragolasta Amfibija
-
- Novi član
- Pridružio se: Ned Apr 09, 2017 12:24 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 9
E.coli i druge bakterije urinarnog trakta kod zene
Zdravo. Ja bih zamolila za pomoc. Borim se bakterijama urinarnog trakta vec 2 godine. E.coli (3 puta), klepsiela, enterokok, streptokok... Lekar mi tretira sve bakterije antibiotikom, posto su iznad 1.000.000 na rezultatu urinokulture. A kad resim te bakterije, obavezno se pojavljuje bakterija i na vaginalnom brisu ili u najmanjoj ruci namaljena normalna mikroflora vagine. Pijem i cajeve od brusnice, kombinaciju 11 biljaka protiv urinarnih bakterija, pijem c vitamin i ogromnu kolicinu vode. Uvek se bakterija vrati posle nezasticenog polnog odnosa sa momkom, ali njegovi rezultati urinokulture i briseva uretre su uvek cisti ko suza. Po preporuci nefrologa, pila sam i jednomesecnu terapiju, male doze antibiotika svako vece, ko preventiva i pojacanje imuniteta besike. I to ne valja... Bila sam cista 4 meseca, ali E.coli se opet pojavila 2 dana posle polnog nezasticenog odnosa. Molim za savet i pomoc. Iskustva, neki narodni lek ili bilo kakav nacin da se ova uzasno dosadna stvar prekine jednom zauvek. Hvala unapred 

- aaaca
- Stalni član
- Pridružio se: Pon Avg 05, 2013 7:03 pm
- Kontakt:
Re: E.coli i druge bakterije urinarnog trakta kod zene
Ма шта кажеш, момак нема бактерије. Па како их није од тебе добио?!
Док не нађеш извор заразе нећеш решити проблем. Можда бактерије добијеш због аналног односа.
Док не нађеш извор заразе нећеш решити проблем. Можда бактерије добијеш због аналног односа.
-
- Novi član
Inostiranstvo, hvala ti puno. Pila sam vec Furolin, koi se nudi u apotekama u Makedoniji. Mozda se radi o istom leku, mozda i ne, ne bih znala, ali me nista ne kosta da probam i sa tim Grckim Furolinom. Inace i ja imam isto misljenje, da cajevi ne mogu da rese nesto posebno problem, ali cisto ko neka preventiva, a i olaksavaju momentalni bol...Bas mi je drago da ste se vi resili ovog problema. Hvala i pozdrav.
-
- Novi član
Aaaca, ja kazem samo ono sto kazu i potvrdzuju rezultati, ne izmisljam nista. A i mogu da ti kazem da je muski kanal - uretar vrlo veci i duzi od zenskog, pa je tako tesko da bakterija dospe kao kod zena. Vrlo su retki slucajevi da muz dobije bakteriju, ali se i to desava ako mu je to recimo "ahilova peta" ili ima slabi imunitet. Ovo mozes da procitas bilo gde, a i lekar ti moze to potvrditi. A sto se tice analnog seksa, nikad nisam ni probala, a verovatno i necu, ali hvala ti na savetu i logici da ipak bakterije dolaze odatle. Pozdrav
-
- Novi član
Epa ako je to taj Grcki Furolin, meni nazalost ne pomaze... pila sam vec mesec dana terapiju Furolina, prepisanu od nefrologa, uvece pre spavanja po 50 mg. Nista od toga
Sad sam kupila ulje od origana, da i to probam... Ne znam dali je moguce da iako su rezultati mog momka cisti (urinokultura, spermogram i bris uretre), da je on jednostavno ipak prenosilac bakterije. Jos mi to ostalo da pitam... A sto se tice toga da bakterija moze da stigne i kod muza, iako je to stvarno retko, to je vec i potencijalni problem prostate i bubrezima, tacno je. Hvala ti jos jednom 

-
- Novi član
Nista se ja ne vredzam, ne brini
Ta terapija se navodno prepisuje kao preventiva kod zaboljenih pacijenata kao ja, cak i kad se nikakva bakterija ne pokazuje na urinokulturi. Pije se 1 do 6 meseci, svako vece po 50 mg, kao preventiva i jacanje imuniteta besike (sto ako mene pitas, je teska glupost i trujenje organizma), ali eto kad imas problem, slusas doktore i trazis pomoc gde stignes, a niko ne zna da definise stvar i da kaze sta je uzrok. Samo dobijem odgovor da je to jednostavno moja slaba tacka i da moram da se pomirim time... Ne svidza mi se taj odgovor. A oko nasih odnosa ne bi ni da pricam, jer veruj mi, toliko smo oprezni sto vec to ne znam ni dali lici na nesto... Uriniranje pre odnosa, pranje ruka pre odnosa, tusiranje i uriniranje posle odnosa, skoro litro vode posle odnosa, c vitamin, i sta vec ne... i opet nista... i opet bakterija i opet antibiotik i ne znam kako da objasnim frustraciju, posto planiramo i decu, a ovako stvarno ne znam kako ce se to desiti... Ja ti se stvarno zahvaljujem za iskrene odgovore, i sto maltretiram oko mog problema...

-
- Novi član
Sve sam zapisala i sve cu fino lepo spomenuti doktorki kad odem na pregled. Znam sta ce da mi kaze, da ne treba da citam forume i informacije sa neta, ali bas me zabole
i onako mi ona nesto posebno i nije pomogla... Jedini problem je u tome sto mozda se lek zove drugacije ovde kod nas, ali uradi cu ja svoju istragu
Bas me brine ovo sto mi pises, (nije da nisam znala da antibiotik se moze resiti bakterija ali i imunog sistema), ali kad sam ovo isto rekla doktorici, ona me strogo pogledala i odgovorila da valjda zna svoj poso(pricam ti o najboljoj doktorki na tom odelu)... Ok, prekinula sam diskusiju i pila ga mesec dana. Kad zavrsim ove antibiotike, probacu sa D Manoza (prirodni produkt laktoze od brusnice i drugih voca, koi daje prilicno dobre rezultate), pa cu videti. Preporucuju ga pre i posle spolnog odnosa... Naravno i ulje divljeg origana je tu, pa sta da bog... Za javorov sirup mislim da je kasno, posto danas mi je 8mi od 10 dana kako pijem antibiotik, ali u svakom slucaju cu upamtiti da ga uzmem, za nedaj boze ako opet zaglavim na antibiotik... Hvala ti care! 

- aaaca
- Stalni član
- Kontakt:
Мила, нисам ни мислио да измишљаш иначе не бих ни покушавао да нешто напишем или бих ти директно рекао. Једноставно знам како велика већина лабораната "одговорно" ради свој посао. Не могу да убоду глисту у столици а камоли шта друго. Микроскоп им је висока математика.
Пробај однос уз употребу кондома јер је баш симптоматично да инфекцију добијеш после односа. Дакле постоји нека зврчка. Мораш да елиминишеш један по један могући извор заразе.
Иначе аналним односом најчешће се преноси хламидија које је нормални становник дебелог црева а прави велике проблеме ако доспе у полне органе нарочито женске: стерилитет...
Пробај однос уз употребу кондома јер је баш симптоматично да инфекцију добијеш после односа. Дакле постоји нека зврчка. Мораш да елиминишеш један по један могући извор заразе.
Иначе аналним односом најчешће се преноси хламидија које је нормални становник дебелог црева а прави велике проблеме ако доспе у полне органе нарочито женске: стерилитет...
-
- Novi član
Aaaca, veruj mi druze sve je probano, jer se radi od problemu koi se vucara vec 2 godine. Nisam ni mislila nesto lose sa time sto sam pisala, samo nabrajam fakte da bi situacija bila jasna i konkretna. Kondom je uvek opcija (koja mi inace stvara druge probleme, posto reagujem na gumu), ALI nas brine kad ce ovi problemi zavrsiti, da bi mi mogli da predzemo na plan za decu... Veruj da moj momak ide uzastopno samnom na preglede i radi te urinokulturu, te briseve. Cist je ko suza. Uzrok sam verovatno ja i to je to. Vlaznenje vagine je vece bez kondoma, odnos duze traje bez kondoma, samom penetracijom i vlaznocom se bakterije prenesu sa anusa u uretru i to je to. Bar lekari to kazu (posto verovatno i ne znaju drugi logicni odgovor). OPET postavljujem ovo pitanje, dali je moguce da muskarac bude nositelj i prenositelj bakterija, a da to na nijednom rezultatu se ne pojavi. Jel ti imas ikakvog iskustva mozda sa ovim, ili mozda imas odgovor na ovo pitanje...ako imas spodeli
Inace, uvek uradim 4 brisa kad se ocistim bakterija urinarnog trakta, nemam klamidiju, trihomonas, ureoplazmu... ponekad se pojavi bakterija na vaginalnom brisu, sto je verovatno posledica prethodne bakterije ili namaljene normalne mikroflore vagine. Najcesce se javlja kandida (zbog antibiotika) ili namaljena mikroflora, ko sto sam vec pisala, pa tako budem sklona SVEGA dok ne zavrsim sa vaginaletama sto su namenjene za regulaciju mikroflore. Da ne napominjem da i u tom periodu odnosi su sa kondomom. Pa kad sve to zavrsi i budem cista, probamo odnos bez kondoma i opet ono sto sam ti pisala u pocetku... i tako sve jovo na novo... proces lecenja traje oko 3 meseca... Vec mi se na odnose i ne razmislja iskreno, hvata me panika kad pomislim sta se moze desiti...Hvala Bogu sto imam momka punog razumevanja... Ostaje da predlozim lekaru Furolin, sto mi je predlozio Inostranstvo, ali onaj Grcki... Eto tako dragi Aaaco 

-
- Novi član
Inostranstvo, dali se mozda secas imena te apoteke kod Bit Pazara, pa da ja trknem do tamo? Necu nista spomenuti doktorki, posto to sto si pisao je vec opsto pravilo, narodni lekovi ili oni sa kojim oni nisu upoznati, uvek su losi i ne deluju. Naravno... Hvala ti
Imam osecaj da te maltretiram, izvini... 

-
- Novi član
Nasla sam i sajt i sve sto pise na njemu, odlicno! Raspitacu se i potraziti ljude koi bi mogli da mi pomognu da stignem do Lugulovog rastvora. Naravno, dok stignem, ocisticu se antibiotika u organizmu. Citam i prilici mi kao da je jednostavna stvar, a vrlo delotvorna. Ali kad razmislim, cesto su lekovi u najjednostavnijim svakodnevnim produktima... Budi mi ziv i zdrav, bas cu pisati sta sam uradila.
Hvala ti beskrajno 

- aaaca
- Stalni član
- Kontakt:
Па не знам да ли неко може да има бактерије у себи и заражава све око себе а да не могу да се пронађу.
А можда инфекција нема везе с партнером него са нечим другим. А можда ти је имунитет лош па се инфекција враћа. Ради ово што ти је Иностранство писао, а још бих додао да почнеш алкализацију организма. Набави књигу "Алкализуј се или умри" од Теодора Бародија.
А можда инфекција нема везе с партнером него са нечим другим. А можда ти је имунитет лош па се инфекција враћа. Ради ово што ти је Иностранство писао, а још бих додао да почнеш алкализацију организма. Набави књигу "Алкализуј се или умри" од Теодора Бародија.
-
- Novi član
Aaco, odma sam procitala o alkalizaciji, po onome sto tamo pise, i po mojim rezultatima krvi, ne bi trebalo da imam ovakav problem sa kiselosti organizma. Krv mi je ok, verovatno i imunitet mi nije pao prema rezultatima, ali i to se duzi graviola preparata sto pijem vec 3 meseca. Vrlo sam zadovoljna tog produkta. E sad, ima velika istina u ovome sto citam o alkalizaciji... a to je da je prokleti duvan uzasno stetan (nije da nisam znala ovo). E toga se ne mogu resiti jos uvek, probala sam bezbroj puta, neuspesno. Treba se na time poraditi, to je istina, i hvala ti sto si me potsetio (dok ovo pisem, palim trecu cigaretu jutros jaoooj!)
Inace nasla sam apoteku u kojoj labaratoriji prave Lugulov rastvor, danas idem tamo da se informisem
Samo prvo da zavrsim kod nefrologa, da vidimo sta NOVO ima da mi predloziti ona
Veliki pozdrav za obadvoje, iskreno mi dobro dodze da dobijem savete od muskog pola, ne samo zenskog 

- aaaca
- Stalni član
- Kontakt:
Мила, како то на основу резултата крви закључујеш да немаш проблем са киселошћу организма?