Koji preparat koristite za ukocenost ?

Deo Foruma za sva pitanja iz oblasti oboljenja, traumatskih stanja, tumorskih procesa na koštanom sistemu. Diskusije o ortopedskim hirurškim stanjima, degenerativnom reumatizmu, akutnim i hroničnim oboljenjima koštanog ili zglobnog dela lokomotornog aparata. Saveti o primeni fizikalnih procedura i kineziterapije.

Moderatori: ModeratA, moderato, vlada99

Odgovori
Nikolabgd89
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Jan 10, 2017 10:31 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 9

Koji preparat koristite za ukocenost ?

Post od Nikolabgd89 »

Kao sto glasi pitanje,koji je najbolji preparat koji biste preporucili za ublazavanje bola ukocenost? Majka mi se ukocila pre oko 6 dana,podigla je i ne bas tako tezak teret,ali verovatno prilikom dizanja tereta telo joj je bilo u losem polozaju,pa se od toga ukocila.Upitanju je kuk(gde ima ostar bol) i desna noga(u gornjem delu butine),ima intenzivne bolove prilikom kretanja,sad valjda se neki zivac prikljestili ne bih znao reci.Od terapije pije diklofenac duo u kombinaciji sa bromazepanom(pola tablete) i panadol za bolove.Od toga joj nista ne pomaze,vodio sam je kod lekara opste prakse,medjutim lekar je nije ni pregledo i reko je samo da nastavi sa tom terapijom,za sada nema mesta na fizikalnoj terapiji jer je velika guzva tek mozda od sledece nedelje ce biti slobodnih termina.Ali me interesuje neki dobar preparat koji bi se direktno aplicirao na bolno mesto, nesto poput (masti,gela,kreme) koji bi trenutno ublazio bolove bar da moze da se malo slobodnije krece jer su bolovu bas intenzivni.
Citao sam na forumu,u vezi krema,da se moraju pazljivo primenjivati,u zavisnosti od povrede,i dal to prati akutno ili hronicno stanje,i da u zavisnosti od toga imaju "tople"i "hladne" kreme.
Pronasao sam neke od poznatijih kao sto su:
BioFreeze,Hepatrombin,GavezGel,Traumel,Nimulid,Fastum.Samo ne znam da li ove kreme od navedenih su adekvatne za ovaj problem!? Takodje dosta njih preporucuju neke od sportskih krema poput BenGey kreme,kazu da je jaka,pa sad ne znam da li nju da kupim ili neku od gore navedenih ili neku trecu.
Molim vas za pomoc,svaka informacija ili savet bi dobro dosao.
Korisnikov avatar
aaaca
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Pon Avg 05, 2013 7:03 pm
Kontakt:

Re: Koji preparat koristite za ukocenost ?

Post od aaaca »

И шта сад? Треба да читам црвена слова и да се бечим?
yamaha46
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Uto Avg 09, 2016 4:45 pm

Re: Koji preparat koristite za ukocenost ?

Post od yamaha46 »

Nikolabgd89 napisao:Kao sto glasi pitanje,koji je najbolji preparat koji biste preporucili za ublazavanje bola ukocenost? Majka mi se ukocila pre oko 6 dana,podigla je i ne bas tako tezak teret,ali verovatno prilikom dizanja tereta telo joj je bilo u losem polozaju,pa se od toga ukocila.Upitanju je kuk(gde ima ostar bol) i desna noga(u gornjem delu butine),ima intenzivne bolove prilikom kretanja,sad valjda se neki zivac prikljestili ne bih znao reci.Od terapije pije diklofenac duo u kombinaciji sa bromazepanom(pola tablete) i panadol za bolove.Od toga joj nista ne pomaze,vodio sam je kod lekara opste prakse,medjutim lekar je nije ni pregledo i reko je samo da nastavi sa tom terapijom,za sada nema mesta na fizikalnoj terapiji jer je velika guzva tek mozda od sledece nedelje ce biti slobodnih termina.Ali me interesuje neki dobar preparat koji bi se direktno aplicirao na bolno mesto, nesto poput (masti,gela,kreme) koji bi trenutno ublazio bolove bar da moze da se malo slobodnije krece jer su bolovu bas intenzivni.
Citao sam na forumu,u vezi krema,da se moraju pazljivo primenjivati,u zavisnosti od povrede,i dal to prati akutno ili hronicno stanje,i da u zavisnosti od toga imaju "tople"i "hladne" kreme.
Pronasao sam neke od poznatijih kao sto su:
BioFreeze,Hepatrombin,GavezGel,Traumel,Nimulid,Fastum.Samo ne znam da li ove kreme od navedenih su adekvatne za ovaj problem!? Takodje dosta njih preporucuju neke od sportskih krema poput BenGey kreme,kazu da je jaka,pa sad ne znam da li nju da kupim ili neku od gore navedenih ili neku trecu.
Molim vas za pomoc,svaka informacija ili savet bi dobro dosao.
Ja koristim Counterpain, tesko se nalazi, mislim da ga Grcka proizvodi ali ja sam prezadovoljan....
Odgovori