Pozdrav svima
U poslednjih mozda mesec dana, primetio sam da mi na rukama i na butinama iskacu neki mladezi koji su jako mali. Ranije ih nisam primecivao i sad bas kada sam malo bolje obratio paznju i pratio svaki dan situaciju, cini mi se kao da ih svakim danom ima sve vise.
Jel moze neko da mi kaze sta je uzrok pojave maladeza?
Samo da napomenem, nisu oni mladezi sto lice na bubuljicu nego oni sto su kao fleka na kozi.
pojava mladeza
Moderatori: mr ph. Silvio, moderato, admin, vlada99, goranai
Re: pojava mladeza
Do 30 godine se pojavljuju novi mladeži. Pojačano izlaganje suncu svakako tome doprinosi. U svakom slucaju potrebno je jednom godišnje uraditi dermsokopski pregled.
Pozdrav
Pozdrav
Malo mi je cudno jer sad nema sunca, a pojavili su se ali u svakom slucaju hvala na odgovoru.
Oni se svakako pojavljuju do tridesete godine, a izlaganje suncu samo doprinosi, sto znaci da se mogu pojavljivati i bez izlaganja suncu.
Pozdrav
Pozdrav
A jel zna neko kako se mogu otkloniti ti povrsinski mladezi?
Pojavila su mi se tri mladeza, slabo vidljiva kod usana sto mi se ni malo ne svidja pa bi to da eliminisem nekako.
Citao sam na internetu da u otklanjanu mladeza pomaze jabukovo sirce. Natopi se na vatu i maze se jedno 2-3 dana, posle toga nestane.
U principu ima logike jer sam na internetu citao nesto i kazu da su mladezi u stvari neke zlezde pa verovatno ta kiselina iz jabukovog sirceta unisti te zlezde pa nestanu.
Pojavila su mi se tri mladeza, slabo vidljiva kod usana sto mi se ni malo ne svidja pa bi to da eliminisem nekako.
Citao sam na internetu da u otklanjanu mladeza pomaze jabukovo sirce. Natopi se na vatu i maze se jedno 2-3 dana, posle toga nestane.
U principu ima logike jer sam na internetu citao nesto i kazu da su mladezi u stvari neke zlezde pa verovatno ta kiselina iz jabukovog sirceta unisti te zlezde pa nestanu.