Molim vas dr Ivece da mi kazete da li su febrilne konfuzije opasne
moja curica ce sad 4 godine ali ja stalno strahijem od toga ,to sam vidjela kod dvojice djecaka i sad imam toliki strah od temperature
Ona kad se razboli tesko joj skidam temperaturu znala je ici preko 40 paracetamol nekad uopste ne pomogne a abubrufen drzi samo par sati
Molim vas dajte mi par savjeta Ona ide u vrtic i ja stalno strepim i mjerim joj temperaturu jer dolazi zima a ja sam sva u strahu
hvala vam jos jednom
Febrilne konfuzije
Moderatori: ModeratA, moderato, vlada99
-
- Stalni član
- Pridružio se: Čet Jul 27, 2006 6:20 pm
- Kontakt:
Ako ih nije imala do sada, ne treba puno strahovati. One se uglavnom javljaju do 5. godie. Preduslov za konvulzije je da do porasta temperature dodje naglo - na primer sa 36,5 na 39 za samo 10 minuta. To se desava kod dece koja su prehladjena, a roditelji ih ne kontrolisu i pustaju ih da se igraju i utopljavaju ih. Konvulzije nastaju i kada deca sa temperaturom stoje na suncu, a neki smatraju i da su cesce kod debeljuca. Za svaki slucaj - decju tempraturu tretirajte kao i kod odraslih, a dete koje je jednom imalo konvulzije, neka u blizini uvek imaoposobu koja zna sta se u takvim situacijama radi, neka nadomak ruke bude bensedin u mikroklizmi. Deci koja imaju povisenu temperaturu kvasiti kosu, celo, poglavinu, skloniti ih u hladovinu, ne pretopljavati ih. Febricet i Brufen u kombinaciji nisu zabranjeni.
Pozdrav
Pozdrav
Primarijus dr med. Ivica Zdravkovic, specijalista opste medicine
NEAKTIVAN, osim za savete putem Facebooka.
NEAKTIVAN, osim za savete putem Facebooka.