Urin-Eritrociti poviseni

Pravo mesto za diskusije u vezi sa urinarnim traktom i zdravljem muških polnih organa. Podelite svoje tegobe, pitanja, savete, dileme sa urolozima, seksolozima i lekarima opšte prakse.

Moderatori: moderato, admin, vlada99, Dr.VinkaVukotic, Vragolasta Amfibija

Odgovori
milosb
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Pon Feb 01, 2010 1:15 pm

Urin-Eritrociti poviseni

Post od milosb »

Pozdrav svima. Naime, obavio sam laboratoriju i primetio da imam povisen Hemoglobin u mokraci ( +++) i Eritrocite (10-15). Ultrazvuk bubrega i ostalo je OK, urolog je nalozio CT,uradio sam ceo abdomen ,snimljen i rad bubrega,sve je u redu,nema promena na bubrezima i OK rade. Posle izvesnog vremena,pazim na tecnost,dakle,pijem iskljucivo prolom vodu i vrnjci,izbegavam gazirano,kiselo,koristim kozije mleko za dorucak i veceru,sto se tice ishrane,izbacio sam so,secer i sto manje masnog. Danas ,posle mesec i po dana, Hemoglobin nije vise uvecan,dakle,negativan je ( - ), mokraca je bistra,nije mutna,a jedino su eritrociti uvecani (8-10). Sta bi to moglo da bude? Da li je u pitanju neka upala?
Hvala.
Korisnikov avatar
aaaca
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Pon Avg 05, 2013 7:03 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 9
Kontakt:

Re: Urin-Eritrociti poviseni

Post od aaaca »

Могао би да буде песак у бубрезима.
milosb
Stalni član
Stalni  član

Post od milosb »

Sumnjalo se na levi bubreg,jer je na ultrazvuku pronadjeno nesto od 2cm,medjutim kad sam uradio CT,bila je u pitanju limfna zlezda stvorena od upale zeludca,odnosno debelog creva. Ona se nalazi bas izmedju levog bubrega i debelog creva,ali bubrezi normalno rade i obojeni su kontrastom,bez ikakvih promena.
Korisnikov avatar
aaaca
Stalni član
Stalni član
Kontakt:

Post od aaaca »

Песак се тешко види. Он чак не мора ни да се осети док излази са мокраћом. Треба да пратиш ситуацију тако што ћеш бар један пут недељно проверавати мокраћу. И обавезно повећај унос чисте воде.
milosb
Stalni član
Stalni  član

Post od milosb »

Ovo sto sam oko limfne zlezde napisao,nema nikakve veze sa bubrezima,ali je bitno da nema nista na bubregu,sto preko UZ ,sto preko CT. Povecao sam unos Prolom vode i hemoglobin se normalizovao. Moguce je da je pesak..Praticu,uradicu kako kazete.
milosb
Stalni član
Stalni  član

Post od milosb »

Zadnjih nedelju i po dana sam pojacao sa unosom vode. prekjuce sam vadio krv, krva slika je odlicna ,urin ovako glasi :
boja : zuta
lako zamucen
PH 5
gustina 1.20
glukoza,proteini -
Urobilinogen norm
Bilirubin -
Ketoni ,Nitriti -
Hemoglobin +++
Leukociti -
Vitamin C -
Kristali - Ca - karbonata malo.
Korisnikov avatar
aaaca
Stalni član
Stalni član
Kontakt:

Post od aaaca »

Кисела, замућена, густа, свежи еритроцити - то све личи на камен и песак.

Били би добро да одеш до Института "Јосиф Панчић" по неки чај за бубреге.

Колико сада пијеш воде и шта још пијеш од течности?
milosb
Stalni član
Stalni  član

Post od milosb »

Poslusao sam te ,pa sam pojacao sa vodom. Sad sam malo smanjio. Neki dan sam osetio neko peckanje pri mokrenju,u 2-3 navrata na kratko,i to kad mi je besika bila pun-puna. Ja se nadam da je pesak ili mozda kamenac. Jer zadnjih 1,5 godina pijem jako puno vode,na poslu i to cesmuse..na dan po 2 litre najmanje. Nisam probao nikakve cajeve,radio sam CT abodmena,u Novom Sadu, bubrezi sa kontrastom normalno rade,velicine normalne,nema promena. Sad bi trebalo cistoskopiju da radim,da se vidi da li ima peska u besici ili neko ostecenje. A kakav je to caj?
milosb
Stalni član
Stalni  član

Post od milosb »

Inace,ono kad mi je nestao hemoglobin i smanjili se eritrociti,pio sam samo Prolom vodu i to oko 1 l na dan. A sad sam samo Vrnjci i oko 1,5l na dan.
Korisnikov avatar
aaaca
Stalni član
Stalni član
Kontakt:

Post od aaaca »

Нисам мислио да баш увек и свакоме морам да објашњавам оно што би требало да буде јасно. Минерална вода не сме да се пије више од два деци дневно, а газирана никако. То нарочито важи за особе које имају било какве проблеме са уринарним системом.

Дакле пуно воде треба да се пије али само оне код које има мање од 200mg сувог остатка по литри воде.

Што се тиче чесмоваче, ко зна каква је а обично је тврда што погодује стварању песка.

А чај неки за бубреге у консултацији са тамошњим стручњацима.
milosb
Stalni član
Stalni  član

Post od milosb »

Gaziranu sam izbacio ,otkada sam saznao za mikrohematuriju,samim tim i gazirana pica,a i cesmovacu.U mom mestu je veoma losa cesmovaca,poznata da ima jako puno kamenca,a ja je unosim u firmi oko 1.5l na dan (tako godinu i po dana maltene), a i kod kuce kad dodjem sa posla + gazirani sokovi. Nisam znao za te cajeve. Danas osecam tegobe u besici i okolo,a mokrim vec 3x od jutros...

Je l se te stvari,kao sto je kamenac,pesak,kamen, resavaju cajevima ili ima jos nesto?
Korisnikov avatar
aaaca
Stalni član
Stalni član
Kontakt:

Post od aaaca »

Знам да су неки користили препарате за растварање одређене врсте камења али то ти је мач са две оштрице. Могу да ти пропадну зуби, кости итд.

Зато су најбољи чајеви и Пролом вода, али у твом случају дневни минимум воде је 4dl на 10kg телесне масе, а ако користиш диуретике онда још и више.
milosb
Stalni član
Stalni  član

Post od milosb »

Upala besike,mokracnog voda i prostate...dobio sam antibiotik ,mesec dana da pijem.
Korisnikov avatar
aaaca
Stalni član
Stalni član
Kontakt:

Post od aaaca »

Мултилак, Ацидофилус, увин чај, пуно воде...
milosb
Stalni član
Stalni  član

Post od milosb »

Hvala u svakom slucaju.Praticu izvestaj urologa sto se tice antibiotika. Da,vodu moram sto vise.
Odgovori