Problem sa kosom, opadanje i crvene tackice

Deo foruma gde možete podeliti svoja pitanja o najvećem ljudskom organu, koži. Kako sačuvati kožu, negovati, kada lečiti kožna oboljenja, kome se obratiti. Posavetujte se o kozmetičkim preparatima i negi kože i kose.

Moderatori: mr ph. Silvio, moderato, admin, vlada99, goranai

Odgovori
fear1nja
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Nov 05, 2016 6:37 pm

Problem sa kosom, opadanje i crvene tackice

Post od fear1nja »

Pozdrav svima. Imam jedan problem. Naime, oduvek sam imao jaku, gustu i cvrstu kosu, kao cetka je bila. Otisao sam na more 10 dana sa devojkom, pred povratak nazad, ona je primetila da mi se nesto cudno desilo sa kosom. Proredila se oko temena. Ali imam i neke bubuljicice i svrbi me bas. Bio sam kod dermatologa, rekla je da je seboreja. Koristio sam kelual ds, ali nije pomoglo. Sta je tu moglo da se desi na moru za tako kratko vreme, pa je zbog toga kosa proredjena? Pre odlaska na more imao sam 2 3 meseca stresan period, bas sam se nervirao oko svega. Ali mi je cudno kako mi tad nije opadala kosa, vec bas kad sam se smirio. U prilog vam saljem slike pa pogledajte, a ja cu svakako otici kod lekara, trazicu da mi se uradi analiza krvi, tiroidna zlezda i ostalo.

http://prnt.sc/d3h2tb

http://prnt.sc/d3h3xr
fear1nja
Novi član
Novi član

Re: Problem sa kosom, opadanje i crvene tackice

Post od fear1nja »

Nisam jos naveo, kosa mi se jako brzo masti, bukvalno operem je danas, sutra vec pocinje da se masti. Tako je otkad znam za sebe... Primetio sam da kad radim dijete, kad izbacim slatko i brasno, mnogo se sporije masti.
Korisnikov avatar
aaaca
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Pon Avg 05, 2013 7:03 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 9
Kontakt:

Post od aaaca »

Јашта, себореја преко ноћи. Вероватно нека инфекција коју си покупио на мору.
fear1nja
Novi član
Novi član

Post od fear1nja »

Sa mora sam se vratio krajem avgusta. A ovo jos ne prolazi. Stanje je isto, nije se pogorsalo od tada nista, mozda je za nijansu bolje malo, ali i dalje nesto nije u redu. Valjda ce nalazi pokazati nesto
Korisnikov avatar
aaaca
Stalni član
Stalni član
Kontakt:

Post od aaaca »

Ако је у питању инфекција корена длаке онда само од себе неће да прође.

Можда можеш да пробаш да после прања косе додатно испереш раствором соде бикарбоне - кашика на литар воде. Треба мало да одстоји а после немој да испираш водом већ само обриши и осуши. Проблем је што ће после сода бикарбона да ти испада из косе па пробај касније да је истресеш.
fear1nja
Novi član
Novi član

Post od fear1nja »

Bio sam danas kod dermatologa u Vrbasu. Prepisao mi je Mycoseb sampon, Tricovel tablete i sinoderm gel. Po njemu, to je seboreja, nisam pokupio nista na moru, a za proredjivanje kose me je pitao da li imam nekog u familiji da je imao problem sa opadanje, a nemam. Kaze, za mesec dana kontrola, ako ne bude bolje da vadimo testosteron, mozda ima viska :D :D :D . Msm, to je smesno po meni. Sta testosteron ima da pokaze cak i ako je visi nego inace... Genetski nisam predispoziciran za celavljenje, ocigledno je problem negde drugde. Nigde ne spominje da vadim hormone stitne zlezde npr. Videcemo sta ce biti...
Korisnikov avatar
aaaca
Stalni član
Stalni član
Kontakt:

Post od aaaca »

Тестостерон нема никакве директне везе са ћелавошћу, али лекари лупетају и остану живи за разлику од појединих њихових пацијената.

Да ниси можда уносио много селена, индијски орах и слично?
Odgovori