Ja imam od 18-te godine gonoartrozu i artrozu patele.Sada imam 24 godine.Ali sada (pre jedno 2 meseca) sam bar resio problem sa bolom - a mozda za par godina budem i kompletno resio problem ako bude srece.
Ali mozda i ne pa zato zelim da cujem sto vise alternativa koje mogu pomoci u lecenje artroze jer je kao neizleciva ali valjda nije bas tako ...
Mada sam se ja povredio ... na kosarci ali je svejedno ima jos uzroka za to.
1)genetski faktor
2)krvna grupa. (to je uvek 0-ta krvna grupa)
Svejedno probao sam jako puno stvari - tj probao sam skoro sve lekove koje postoje i znam da neki od njih deluju i to jako dobro.
Ali bitnije je ponekada kako koristiti nego sta koristiti. Redovno sam uzimao (600 mg glukozamina +400 mg hondroitina) i 1000 mg vitamina c kao i 500 mg MSM (metil-sulfonil - metan).
Bitno je koristiti sve to.
Ali je jos bitnije je da nekon ne znam tacno koliko al meni je pomagalo posle 1+h nakon uzimanja leka.
Zasto?
Zato sto se hrskavica hrani na specifican nacin i nema krvotok hrani se tako sto se tecnost utisne iz zglobne pukotine u hrskavicu prilikom kretanja. Zato je neophodno hodanje znaci najbolje u trenutku kada je koncentracija tih lekova maksimalna u zglobnoj pukotini.
Bilo bi jako korisno kada bi neko znao ovu informaciju - jer je to najefektivniji nacin da se nahrani hrskavica.porobaci da saznam danas?
Odnedavno sam poceo da se lecim sa magnetima kod Dr.Dusanke Mandic.
Lecenjeartroza.com U principu cim sam stavio te magnete bol je prestao.Nosim ih vec oko 2 meseca ...
Sada imam bol samo kada je lose vreme tj naprimer sada kada se sprema kisa - sa druge strane to je bas dobra osobina. Uvek mogu da se zaposlim kao prognosticar ...
Nisam primetio regeneraciju hrskavice ali ono sto je sigurno je da je bol nestao i meni je to dosta.Sledeci korak bi trebao da bude jos nekih lekova ili improvizacija neka.
Btw da li je neko koristio hijaluronsku kiselinu ?