svrab koze glave

Deo foruma gde možete podeliti svoja pitanja o najvećem ljudskom organu, koži. Kako sačuvati kožu, negovati, kada lečiti kožna oboljenja, kome se obratiti. Posavetujte se o kozmetičkim preparatima i negi kože i kose.

Moderatori: mr ph. Silvio, moderato, admin, vlada99, goranai

Odgovori
CantSleep
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Nov 07, 2016 8:42 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 9

svrab koze glave

Post od CantSleep »

Postovani,

u maju prosle godine sam umislio da mi se kosa proredila i da opada, i na svoju ruku sam koristio Alpecin sampon C1, verovatno vise radi placebo efekta. Elem, posle tih mesec dana koriscenja pojavio se nesnosan svrab koze glave bez peruta ili opadanja kose. S vremena na vreme se smiri, ali evo opet se vratio. Koristio sam Eucerionov sampon za osetljivu kozu glave i u jednom periodu "homemade" pravljeni sampon, zasnovan na AD kapima, ricinusovom ulju, tecnom pantenolu etc. Zanima me da li mozete da mi predlozite neki preparat/lek ili dobrog dermatologa u Beogradu ? Mozda je tema reduntantna , ali vidim dosta podeljenih misljenja i komentara, pre svega na konto dermatologa u gradu.

Hvala unapred.
Korisnikov avatar
aaaca
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Pon Avg 05, 2013 7:03 pm
Kontakt:

Re: svrab koze glave

Post od aaaca »

Само те сврби?
CantSleep
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Nov 07, 2016 8:42 pm

Post od CantSleep »

U sustini, da. Cas teme, cas napred, pa oko zulufa i tako u krug. Koliko sam mogao da primetim, nema crvenila,bubuljica ili opadanja. Samo jako iritantan i ponekad prilicno intenzivan svrab.
vasa
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Uto Jul 12, 2005 1:46 pm

Post od vasa »

Možda je neka alergija, pokušaj prati najobičnijim domaćim sapunom, ako ga nadješ kod neke babe na selu.
Pozdrav i svako dobro
Korisnikov avatar
aaaca
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Pon Avg 05, 2013 7:03 pm
Kontakt:

Post od aaaca »

Па то би могло да буде од пречестог прања. Међутим, ако се свраб брзо помера онда је вероватно од нерава. Можеш да пробаш да пијеш витамин Б6 око 150-250mg дневно, месец-два. Препорука је за марку NowFoods.
Odgovori