PSA rezultat

Pravo mesto za diskusije u vezi sa urinarnim traktom i zdravljem muških polnih organa. Podelite svoje tegobe, pitanja, savete, dileme sa urolozima, seksolozima i lekarima opšte prakse.

Moderatori: moderato, admin, vlada99, Dr.VinkaVukotic, Vragolasta Amfibija

Odgovori
Smilutin
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Dec 20, 2014 1:03 pm

PSA rezultat

Post od Smilutin »

Već dve godine imam tegobe i lečio sam se i lečim od kamena u bubregu,hiperplazije prostate i skleroze vrata mokraćne bešike...
Kamen su mi razbili laserski i izbacio sam ga,međutim problemi sa bešikom i prostatom su ostali,čak se i pogoršali.
Neko vreme sam koristio Komprostu,Prostamol Uno itd.,a Tamsol i Betamsal još uvek.
Analize krvi,urina su do sada bili uvek u redu.
Jedino što me zabrinjava rezultat PSA,koji sam radio pre dve godine i pre neki dan opet.
Pre dve godine je bio 2,36 ng/ml, a sad 4,88 ng/ml i fPSA 0,9ng/ml
E sad na prošlom testu piše da je opseg normala 0,00-4,00 a sad 0,0-2,0.
Da li su ti testovi na različit način rađeni,drugačiji indikatori ili šta već?
Navodno,kako mi reče urolog,nije zabrinjavajuće dok vrednosti ne pređu preko 8 ng/ml...ali zašto onda piše da je opseg normala 0,0-2,0?
Za par nedelja idem za Bg u KSC na kontrolu kod dr. Kozomare,ali do tada mi ostaje da dumam i strepim.
Ova dva urologa,u mom mestu mi nisu baš pouzdani,zbog oprečnih mišljenja do sada,pa iz tog razloga sam počeo da dolazim u Bg. :-?
vasa
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Uto Jul 12, 2005 1:46 pm

Re: PSA rezultat

Post od vasa »

PSA bi trebalo da svaki put piše granična vrednost--jer postoje različite metode valjda.
O prostati moraš brinuti uvek i nije dovoljno da piješ samo prostamol ili neki drugi pomoćni lek-sredstvo.
Moraš se čuvati prehlade, moraš piti čajeve, moraš voditi računa o seksalnom životu,o svakodnevnim navikama, puno šetati, što manje sedeti.
Ima dosta stvari koje utiču svaka po malo-a opet zavisi kako kod koga.
Pročitaj sve, pa polako sredjuj jedno po jedno.
Svako dobro ti želim
KOLIKO IMAŠ GODINA?
Odgovori