Postovani,
Imam 23godine i student sam. Vec treci u razmaku od po 4-5 dana osecam taj tupi bol sa leve strane, na bocnom delu, nekih desetak santimetara ispod pazuha(ponekad ide malo ka ledjima). Bol je kao da me neko tu pritiska, ili kao da nesto stoji, ne znam kako bih to drugacio objasnio. Zanima me vase misljenje, da li je to neki plucni ili srcani problem, ili sta vec? Da li treba da posetim doktora?
Prvi put, ujutru kad sam se probudio osetio sam taj bol. Trajao je nekih 20ak minuta, pa je upotpunosti nestao. Drugi put, bio sam na basketu sa drustvom i posle odigranih par partija otisao sam da se malo osvezim i tada sam shvatio da ponovo osecam taj bol, tada je bio dosta jaci, kao da se pluca lepe. To je bilo popodne oko 19 h. Bol je kasnio ublazio, al je tek ujutru nestao. Treci put, jutros kad sam krenuo na fakultet, osetio sam taj bol. Ceo dan cas boli cas ne boli, kao da nesto stoji tu sa strane.
Izvinjavam se na oduzetom vremenu. Unapred hvala
bol na bocnom delu grudnog kosa?
Moderatori: moderato, vlada99, Dr Branislav
-
- Stalni član
- Pridružio se: Čet Jul 27, 2006 6:20 pm
- Kontakt:
Obzirom na opis bola, javljanje, duzinu trajanja i ostali, mislim da je to bol mioneuralgijskog tipa, odnosno poreklom od medjurebarnih misica ili nerava. Najcesce prolazna stvar usled miozitisa duz kicme, koji daje relativnu kompresiju na nervne korenove. Ili kod premora, loseg (prinudnog) polozaja i slicno... Leci se antireumaticima i miorelaksansim (npr. Brufen + Myolastan, 2x1), ili mirovanjem i cekanjem da prodje
Ako se javi kasalj ili gusenje, preskakanje srca ili neobjasnjivo preznojavanje, javite se lekaru.
Pozdrav.

Ako se javi kasalj ili gusenje, preskakanje srca ili neobjasnjivo preznojavanje, javite se lekaru.
Pozdrav.
Primarijus dr med. Ivica Zdravkovic, specijalista opste medicine
NEAKTIVAN, osim za savete putem Facebooka.
NEAKTIVAN, osim za savete putem Facebooka.