poslednjih 9 godina isti problem

Deo foruma gde možete podeliti svoja pitanja o najvećem ljudskom organu, koži. Kako sačuvati kožu, negovati, kada lečiti kožna oboljenja, kome se obratiti. Posavetujte se o kozmetičkim preparatima i negi kože i kose.

Moderatori: mr ph. Silvio, moderato, admin, vlada99, goranai

Odgovori
latoja
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Nov 20, 2006 8:38 am

poslednjih 9 godina isti problem

Post od latoja »

Postovani,

Moja kci (24 god.) i ja (48 god.) imamo poslednjih 9 godina isti problem. U predelu prepona i ponekad ispod pazuha , sa obe strane, svaki mesec pojavljuju se gnojne bubuljice.One su ponekad samo potkozne ali najcesce izbijaju na povrsinu koze i jako su bolne. Potrebno je par dana dok ne "sazru"i puknu .Iz njih izade veca kolicina gnoja. I najmanji pokret ili iritacija donjeg vesa pravi bol. Bile smo kod kucnog doktora i dermatologa u bolnici ( zivimo u Holandiji), ali nikakvog pravog uzroka ili razloga za bubulice nisu nasli .Receno nam je , da je moguca upala korena dlake i preporuceno ne brijati ta mesta. Medutim, iz iskustva ubedena sam da to nije razlog. Jedno vreme sam mislila da je povezano sa mesecnim ciklusom ( uglavom 7 dana pre dobijanja menstruacije se pojavljuje), ali ja se vec 1 godinu nalazim u menopauzi i gnojne bubulice se i dalje pojavljuju.Svaka, nakon pucanja, ostavlja oziljak koji ne prolazi. Imam osecaj da je samo sa jednog na drugo mesto premestaju i kako jedna prode druga se pojavljuje.Da li je mozda povezano nesto sa hormonima (sta?) Diabetis je iskljucen, krv je OK.

Imate li neki savet , sta i kako da se resimo tog problema.Sta li moze biti uzrok tome i kako ga leciti.

Unapred vam hvala na odgovoru i pomoci.
nenna
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sub Jul 01, 2006 9:20 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od nenna »

Mozda da probate Flogocid mast,
ja ga nikad nisam koristila, ali vidim iz diskusije na ovom forumu da je namenjen saniranju bas takvih upalnih procesa.

Evo link: http://www.doktor.rs/forum/viewtopic.php?t=6270
Odgovori