kandiazija koze i sluzokoze

Diskusije o ORL tj. uho, grlo, nos grani medicine. Sve o anatomiji, fiziologiji u patološkim stanjima uha, grla i nosa. Postavite pitanje ili podelite iskustva i savete o tegobama iz oblasti otorinolaringologije.

Moderatori: moderato, vlada99

Odgovori
pepeljuga
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Ned Avg 13, 2006 12:02 pm

kandiazija koze i sluzokoze

Post od pepeljuga »

KAKO SE RESITI KANDIDE?
Radila sam bris vulve,perianalni bris,bris grla i svuda mi je pronadjena kandida u prilicno velikom broju,posebno u grlu..slicne simptome imam i u ocima,ali taj bris jos nisam uradila..
Za grlo sam koristila nistatin drazeje,simptomi su ublazeni,ali jos postoje...Bila sam na klinici u Dzordza Vasingtona i tamo su mi prepisali kanesten vaginalete,kanesten kremu i za grlo flukanazol(samo jednu kapsulu)...da li pored navedenog treba da koristim nesto za ispiranje i sta bi bilo dobro?
Pre pojave simptoma kojih imam(svrab,peckanje,otecene zlezde na vratu,oko anusa,polnog organa,osip po kozi..)koristila sam antibiotike sinacilin ,pa potom i dovicin...tad su i krenuli simptomi,to traje vec tri,cetiri meseca,ali nikako se ne povlace...s vremena na vreme mi bude malo bolje,ali se onda nastavi po starom...Interesuje me da li bih jos nesto trebala da ispitam,da bih mogla znati uzrok razmnozavanja kandide ili je moguce da se od antibiotika tako mnogo ramnozila?
Bila bih zahvalana na odgovoru..hvala...
dr ivica
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Jul 27, 2006 6:20 pm
Kontakt:

Post od dr ivica »

Ispiranje rastvorom sode bikarbone. Proverite da nemate povisen secer u krvi.
Primarijus dr med. Ivica Zdravkovic, specijalista opste medicine
NEAKTIVAN, osim za savete putem Facebooka.
fokus
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Okt 28, 2006 1:48 am

Post od fokus »

Da li bele naslage na jeziku u svakom slucaju predstavljaju kandidu ili neku drugu gljivicnu,bakterijsku...infekciju ili je to normalna pojava posto mi se cini da to imam ceo zivot. Perem jezik cetkicom za zube redovno ali se naslage ponovo stvore nakon nekoliko dana.
dr ivica
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Jul 27, 2006 6:20 pm
Kontakt:

Post od dr ivica »

Ne, bele ili zuckaste naslage na jeziku nisu uvek kandida. Katkad je to jednostavno mucinozni sekret pomesan sa celijskim elementima - potpuno benigna promena, bez infektivnog uzrocnika.
Primarijus dr med. Ivica Zdravkovic, specijalista opste medicine
NEAKTIVAN, osim za savete putem Facebooka.
pepeljuga
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Ned Avg 13, 2006 12:02 pm

Post od pepeljuga »

interesuje me da li postojanje kandide u grlu(u velikom broju) moze dovesti do promena sluzokoze u usnoj duplji(u vidu nekih ispupcenja)..do oticanja zlezda,bolnog grla???
Odgovori