Muška nasledna celavost + info lekovi + info doktori

Deo foruma gde možete podeliti svoja pitanja o najvećem ljudskom organu, koži. Kako sačuvati kožu, negovati, kada lečiti kožna oboljenja, kome se obratiti. Posavetujte se o kozmetičkim preparatima i negi kože i kose.

Moderatori: mr ph. Silvio, moderato, admin, vlada99, goranai

Zaključana tema
sign
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Okt 29, 2006 1:25 am

Muška nasledna celavost + info lekovi + info doktori

Post od sign »

Vec neko vreme mi opada kosa i uzrok je sasvim ocigledan. Istraživao sam dosta detaljno na Internetu i na osnovu toga odlucio da želim da pocnem terapiju finasteridom i minoksidilom.
Bio bih zahvalan ako bi mi neko mogao preporuciti nekog doktora koji bi mi pružio pocetne konsultacije. Iako mi je jasno šta bi trebalo da radim, ipak ne volim da sam zapocinjem terapiju bez ikakve konsultacije sa strucnjakom. Pritom, nije mi potreban konzervativni doktor koji bi me odvracao od finasterida ili mi ga preporucivao kao poslednju opciju, vec neko ko ce mi možda preporuciti neki dodatni pregled ili dati neku dodatnu informaciju i možda razjasniti neke stvari (mislim da mi je uglavnom sve jasno za moj slucaj, ali specijalista bi trebalo da ima šire vidike). Naravno, slobodno preprorucite i privatne lekare. Dodatne informacije o cenama i slicnom ce mi biti od koristi.
Osim toga, nisam video kakva je situacija na domacem tržištu, kako se ovde krecu cene i šta se ovde može nabaviti. Tj, da li je uopšte registrovana Propecia ili genericki finasterid u dozama manjim od 5 mg po piluli. Video sam da od 5 mg ovde postoje i Merckov Proscar i Hemofarmov Zerlon za nešto više od 2000 din, kao i Galenikin Prostanorm za nešto manje. Što se tice minoksidila, kako se krecu cene za rastvor 2% i 5%. Ako bih eventualno tome dodao i tretinoin, koliko bi to izašlo?
Potom, ako bih radio hormonske testove, da li se uopšte može negde raditi DHT (i da li je to uopšte potrebno)? Testosteron i estradiol zajedno se u Hexalabu mogu uraditi za nešto više od 1000 din.
Pretražio sam ovaj forum za ranije teme u vezi s ovim. Iako ima nekih informacija, one su relativno šture. Za vecinu stvari se mogu i sam snaci, ali bi mi dosta znacilo kada bi me neko uputio na <b>nekog OK doktora</b>. Unapred sam zahvalan za sve informacije.
Anonymus
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Mar 05, 2005 11:48 pm

Post od Anonymus »

I mene ovo zanima. Cudno da niko nista ne odgovara. Zanima me samo koliko je sve to delotvorno kod nasledne celavosti.
terapiju finasteridom i minoksidilom
Sta je ovo? Nisam bas upucen u ove tehnikalije.
Andjela
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pon Jan 10, 2005 12:18 am
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od Andjela »

Samo strpljenja. Sa'ce marko987.
makki
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Uto Mar 15, 2005 10:43 am

Post od makki »

a sada cemo sa drugog naloga malo da spamujemo, sa dodatom sedmicom.
Anonymus
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Mar 05, 2005 11:48 pm

Post od Anonymus »

Malo mi je neshvatljivo da administrator ovog foruma ne moze da nas zastiti od ovog silovanja. Postoji mogucnost bana IP adrese, i da vise ne vidjamo ove klovnove ovde. Ja sam takodje administrator jednog relativno velikog foruma i to se resava brzo i efikasno.
Zaključana tema