Nesigurna dijagnoza kondiloma - pitanje za Obgyn

Seksualno prenosiva oboljenja i sva pitanja o njima na jednom mestu. Pitajte, savetujte, naučite ili edukujte o tegobama izazvanim polim bolestima. Naučite kako se zaštititi od seksualno prenosivih oboljenja i kako ih prepoznati.

Moderatori: moderato, vlada99

Odgovori
Balavica
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Nov 07, 2006 4:06 pm

Nesigurna dijagnoza kondiloma - pitanje za Obgyn

Post od Balavica »

Pa... da pređem odmah na stvar. Moj problem se sastoji u tome što mi je pre 6 godina prvi put rečeno da imam dva kondiloma na grliću materice. Kada sam otišla u privatnu ginekološku ordinaciju koja mi je preporučena na otklanjanje, doktorka mi je rekla da nemam kondilome, već da su to jednostavno kožni nabori, i da problema nema. da ne dužim, od nekih 6 ginekologa 3 su rekla da jesu u pitanju kodilomi, 3 da nisu. Napominjem da se nisu širili, te da i dan-danas oni koji kažu da ih imam vide ta dva mala kodiloma na grliću, na istom mestu. Moja sadašnja doktorka smatra da nisu kondilomi, rađena je kolposkopija, Papa test je uvek II, i rađena je i biopsija grlića (zbog mozaika koji imam) koja NIJE pokazala postojanje kondiloma. Moj partner sa kojim sam već tri godine je nakon godinu dana imao bradavice oko analnog otvora, za koje je urolog rekao da jesu kondilomi, koje je mazao (ne sećam se tačno čime) i nestali su, od tada ih nema.
Moja doktorka je rekla da definitivno nemam kondilome, a na moje pitanje kako je moguće da ih je partner imao a ja ne (ne koristimo kondom) rekla je da je moguće i da ne brinem. Ipak brinem. Šta da radim? Da li da idem na još neke testove, kod koga (iz Beograda sam)?

HVALA UNAPRED
Ka1
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Ned Maj 22, 2005 9:18 pm

Post od Ka1 »

6 godina !?????? Pa da si 6 godina imala kondilome ti bi se raspala ja mislim. :lol: Tako da ja mislim da nemas kondilome. Ali ko sam ja? Balavac, isto kao i ti! :lol:
Balavica
Novi član
Novi član

Post od Balavica »

Dragi, vidim da si balavac, nema potrebe da objašnjavaš. Od kondiloma se ne raspada... ni posle 6 godina :roll: Ne bi bilo loše da pogledaš na kom se forumu nalaziš, pošto su ti šale... :-?
Moliću i dalje Obgyn ili nekog stručnog da mi odgovori na pitanje. Hvala
Delester
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Jun 22, 2006 7:17 pm

Post od Delester »

Mislim da to sto ti imas sigurno nisu kondilomi, nego nabori kako ti je jedan od doktora i rekao. Da su kondilomi, rasirili bi se vec 100%.
Nemas zime!
Ka1
Aktivan član
Aktivan član

Post od Ka1 »

U pravu si, od njih se ne raspada, samo moze da se umre... pa se posle raspadnes... ali ti ocigledno to POJMA NEMAS... sto je katastrofa... da nisi mogla toliko da se informises ni posle toliko vremena...

A ti bi trebalo da budes zahvalna sto sam uopste pokusao da ti objasnim stvari (da dam svoje misljenje) posto si vec glupa pa 6 godina imas nesto za sta mislis da su kondilomi i tek si sada nasla da pitas i to na forumu... a i ti si se deklarisala kao balavica, sto i stoji znajuci za ovo sto sam prethodno rekao... samo balavica moze tako neodgovorno da se ponasa prema svom zdravlju... bio sam veoma zadovoljan sto sam dao pozitivan komentar na tvoje pitanje, iako nisam lekar, i laik bi trebalo da zna da nesto kao sto su kondilomi nema sanse da stoji 6 godina i da miruje (ako su se vec ispoljili) ali eto, ima nas i nezahvalnih...
Balavica
Novi član
Novi član

Post od Balavica »

Delester - hvala puno, potvrdio si mi ono što i ja mislim :wink:
Ka1 - da li si ti plaćen da lupetaš ili šta? Da si pročitao ono što sam pisala video bi da se ja jesam informisala, ne kod jednog nego kod 5-6 lekara, i pošto su opet mišljenja bila podeljena, došla sam ovde da pitam nekoga ko zna o čemu pričam za savet. Evo zahvalna sam ti na tvom mišljenju, samo nemoj više, molim te... :o
Ka1
Aktivan član
Aktivan član

Post od Ka1 »

Vidim, sjajno si se informisala. Nemas pojma koliko su neleceni kondilomi opasni. Opasni po zivot. Posebno posle 6 godine. I da... raspala bi se i te kako da su to zaista kondilomi...
Balavica
Novi član
Novi član

Post od Balavica »

Hajde sad stvarno čoveče da ne širimo zablude. Samo određeni tipovi kondiloma su POTENCIJALNO opasni po život (što ne znači da ostale ne treba otklanjati). Uzgred, ružno je davati takve komentare - da bih se raspala, itd... i zato sam ti i skrenula pažnju. A što se tiče svega ostalog, glupo je da se raspravljamo po forumu koji služi da bi se ljudi informisali o svom zdravlju, zato evo izvini, i nema razloga da se više svađamo.
Ka1
Aktivan član
Aktivan član

Post od Ka1 »

Primam izvinjenje. :) Ok, samo odredjeni tipovi, ali sta mislis, sta bi se desilo da su ti se spustili na grlic materice i sirili se 6 godina? Cenim da to ne bi bilo nimalo lepo koji god da su tip.
Balavica
Novi član
Novi član

Post od Balavica »

Oni i jesu na grliću materice (mislim ti kožni nabori - valjda)... verovatno da ne bi bio fantastičan provod da su se proširili. Da li je IPAK moguće da tako stoje samo ta dva, da se ne šire? Moj ginekolog je stručna žena, ali ne baš previše raspoložena da odgovara na pitanja, naročito ako smatra da time dovodim u pitanje njen sud... mene buni što je i moj partner imao kondilome pre otprilike 2 godine. To me je ustvari najviše i zbunilo, pre toga sam bila ubeđena da su oni koji tvrde da ih imam pogrešili... :-?
Pozdrav Ka1 :wink:
nenadns
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Avg 04, 2005 5:26 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

...

Post od nenadns »

Kod tebe verovatno nisu u pitanju kondilomi, jer je jako redak slucaj da sest godina perzistiraju dva kondiloma i to iste velicine i ne sire se dalje, pre ce biti da su kozni nabori, kako ti je i receno. Medjutim, imajuci u vidu to da je tvoj partner imao kondilome i lecio ih, a vi ne koristite kondom, vrlo je verovatno da i ti imas hpv virus, ali se nije ispoljio kod tebe. U krajnjem slucaju, ako ti bas smeta, mozes da uklonis ta dva nabora sa grlica, cak iako nisu kondilomi, nece skoditi, jedino sto ces proci kroz neprijatnu terapiju
Ka1
Aktivan član
Aktivan član

Post od Ka1 »

Moguce je da su ta dva nabora jednostavno "ranice" koje puno devojaka ima. I moja devojka je imala i kada je isla na uklanjanje kondiloma, njoj je i to sredjeno tako da je sada sve ok. Ranicu je i moja majka imala u trudnoci i nestala je sama nakon porodjaja.

Opet mi nisu jasni razlozi za neodgovaranje i selekciju poruka od strane lekara na ovom forumu. Mislim, jesi se ti u naslovu obratila jednom lekaru, ali njihova je "duznost" da odgovore, posebno sto se ta osoba ne javlja.
Balavica
Novi član
Novi član

Post od Balavica »

Hvala u svakom slučaju Ka1, Nenadu i Delesteru na odgovorima! Ako se slučajno pojavi neko od doktora, volela nih i njihovo mišljenje! :wink:
Odgovori