dali bi neko hteo da mi objasni sta mi je
Moderatori: vlada99, mr ph. Silvio, moderato, admin
dali bi neko hteo da mi objasni sta mi je
imam 33 god od pre 5-6god imala sam prolivaste stolice sa dosta sluzi i po nekad krvi.Na VMA su me kompletno ispitali i iskljucili oboljenje creva.Radjena mi je kolonoskopija sa biopsijom ileuma i rezultati su bili dobri.Na parazite amebe gljivice sve dobro.Dobila sam lek sulpirid i reko mi je Dr da je sve to iz glave,inace sam z.frizer i uzivam u smom poslu i nemogu da verujem da sam stalno opterecena i dok radim i kad neradim da nevezano imam tegobe.imala sam i penusave stolice i sa nesvarenom hranom i na kraju kad mi i to nije puno pomoglo dr mi je posavetovao da izbacim brasno iz upotrebe pa da se sama testiram i vidim kako mi je.Posto sam to uradila meni je bilo bolje,Dr jae rekao da je to CELIAKIJA,nije mi puno objasnio sta smem da jedem pa sam ja bukvalno izbacila samo brasno ali glutena ima svuda pa mi je povremeno bilo opet lose,sto sam ja povezivala da sam nesto pojela.Bila sam kod nutricioniste i oni su mi trazili dijagnozu i Dr mi je uradio biopsiju jejeuma nalaz je o.k rekao mi je da nemam glutensku enteropatiju i da jedem sve.Mene je stah da se vratim na normalnu ishranu posto sam na dijeti 6 meseci ne bas uvek strogoj posto jedan kaze imas a drugi nemas pa ja tako neznam sta cu.Bojim se da mi nalaz nije zamaskiran posto sam puno citala o tome.Molim nekog da mi kaze nesto sto bi mi olaksalo,i sta vise da radim sad sam vec opterecena sta mi je.HVALA
dali neko moze da mi objasni sra mi je
Probiotik sam uzimala 6meseci svaki dan,sada ga trenutno neuzimam ali dok sam bila na normalnoj ishrani nista mi nije pomagalo.pila sam i loperamid,2-3 dana dobro pa opet proliv iz cista mira i to uglavnom posle rucka.ne tako cesto a ni brojne lose stolice nego odjednom grcevi i odma moram u WC,sada me samo muci dali je to nesto bilo trenutno ili je nesto prikriveno.HVALA PUNO NA SAVETU BAS MI ZNACI DA MI SE NEKO JAVI