opet HPV ali konkretno please

Seksualno prenosiva oboljenja i sva pitanja o njima na jednom mestu. Pitajte, savetujte, naučite ili edukujte o tegobama izazvanim polim bolestima. Naučite kako se zaštititi od seksualno prenosivih oboljenja i kako ih prepoznati.

Moderatori: moderato, vlada99

Odgovori
mia_yu
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Avg 22, 2006 4:28 am

opet HPV ali konkretno please

Post od mia_yu »

Sex sa kondomom, oralni sex bez kondoma, decko ima kondilome, mi mislili da se prenosi samo direktnim kontaktom GENITALIJA, tek pretrazujuci sve ove teme vidim da je veeeelika verovatnoca da sam se i ja zarazila, a hipohondar sam najgori i sad kako utvrditi prisustvo HPV-a, da li moram da radim bris i grla i ginekoloski ili je svejedno koji? Da li ce bilo koji da mi prikaze prisustvo HPV-a svuda u telu ili se mora raditi 500 testova, I GDE?
Delester
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Jun 22, 2006 7:17 pm

Post od Delester »

Vide li ti ovu temu http://www.doktor.rs/forum/viewtopic ... highlight=?
Odgovor je VMA i PCR-HPV test ... Imas problem, a nisi se potrudila da bar malo procitas, i to temu koja je uvek aktuelna?!
beba011
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Sep 23, 2006 10:12 pm

Post od beba011 »

Inace PCR-HPV test se moze uraditi i na Institutu za mikrobiologiju (dr Subotica) i kosta 10000 din!!! A za tipizaciju virusa 15000!!! Mislim da je bolja varijanta da odes kod dermatovenerologa i ginekologa da te oni pregledaju. Velika je verovatnoca da si virus dobila ali je moguce da kondilome (jos uvek) nemas!
Odgovori