Da li neko zna dijagnozu

Deo Foruma za sva pitanja iz oblasti oboljenja, traumatskih stanja, tumorskih procesa na koštanom sistemu. Diskusije o ortopedskim hirurškim stanjima, degenerativnom reumatizmu, akutnim i hroničnim oboljenjima koštanog ili zglobnog dela lokomotornog aparata. Saveti o primeni fizikalnih procedura i kineziterapije.

Moderatori: ModeratA, moderato, vlada99

Odgovori
nedas
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Nov 05, 2006 12:36 pm

Da li neko zna dijagnozu

Post od nedas »

Moja drugarica vec godinu dana ima velikih problema sa kukom, pocelo je povremenim bolovima a posle nekog vremena su poceli konstantni intenzivni bolovi tako da nije mogla da zivi bez lekova protiv bolova. Doktori su joj prvo rekli da nesto sa kicmom nije u redu pa je isla na terapije i radila odredjene vezbe a kad nije bilo poboljsanja ispostavilo se da je to bila greska, da je u pitanju kuk i da ustvari treba da miruje. Bila je kod mnogih lekara ali niko ne zna tacno sta je u pitanju, ona sad miruje vec neka dva meseca ali nije doslo do nekog posebnog poboljsanja(jedino sto sad antireumatike pije jednom dnevno). Vidno hramlje i od ukocenosti i bola a i zbog toga sto je doslo do skracenja noge zbog nepravilnog polozaja kuka ili sta vec.
Magnetna rezonanza ukazuje da je to "karakteristika inflamatornog procesa, manje verovatno infiltracija druge prirode, desni kuk polozen kranijalno u odnosu na levi bez patoloskih promena"
Scintigrafija skeleta-"pojacano nakupljanje radio nuklida u acetabulumu karlice desno"
Mislim, situacija je i sama nepodnosljiva a jos vise uz saznanje da ne zna tacnu dijagnozu, da ne zna kako da se leci vec samo da miruje i ceka da prodje a nije ni cula za slican slucaj!
Ako neki doktor ima neko slicno iskustvo u lecenju ili bilo kakav savet, bilo bi od velike pomoci. Unapred hvala.
dr ivica
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Jul 27, 2006 6:20 pm
Kontakt:

Post od dr ivica »

Avaskularna osteonekroza acetabuluma...?

na kakvu infiltraciju "druge prirode' su posumnjali? Da li je iskljucena mogucnost postojanja primarnog acetabularnog osteosarkoma?
Primarijus dr med. Ivica Zdravkovic, specijalista opste medicine
NEAKTIVAN, osim za savete putem Facebooka.
nedas
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Nov 05, 2006 12:36 pm

za dr Ivicu

Post od nedas »

Ja Vama ne znam da kazem nista vise od onoga sto sam rekla a ne zna ni moja drugarica. Dolazila je u BG skoro opet na neku kontrolu pa sam mislila da cemo znati nesto novo ali nista, zakazali su joj ispitivanja u decembru.Mozda se opet javim za neki savet povodom ovoga. U svakom slucaju hvala.
Odgovori