hemisakralizacija i majami mos

Deo Foruma za sva pitanja iz oblasti oboljenja, traumatskih stanja, tumorskih procesa na koštanom sistemu. Diskusije o ortopedskim hirurškim stanjima, degenerativnom reumatizmu, akutnim i hroničnim oboljenjima koštanog ili zglobnog dela lokomotornog aparata. Saveti o primeni fizikalnih procedura i kineziterapije.

Moderatori: ModeratA, moderato, vlada99

Odgovori
laki77
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Sep 09, 2006 6:15 pm

hemisakralizacija i majami mos

Post od laki77 »

imam sakralizaciju lumbalnog l5 is1 prsljena tj spoj izmedju ta dva prsljena sa leve strane koji je isto pripojen za karlicu i dve smornove hernie na nivou l1 l2 i l2 l3 koji se vidi jedino na 3d snimku 64 slajsnog skenera koji je okarakterisan kao nasledni pormecaj koji nepravi velike probleme,medjutim kod mene pravi ozbiljne probleme tipa oduzimanje desne noge tj u tome delu gde nije spojen iz razloga sto se klacka prsljen i padanje u desnu stranu tj skoliozu i uopste nemogu da se ispravim kad padnem u stranu cak mi se i karlica pokrivila od tog spoja,bolovi su najveci kad se krecem i kad sedim jer se onda sav izdeformisem od lumbalnog do vratnog dela i bolovi su prisutni u celoj kicmi posebno lumbalni ivratni deo,potencijalno resenje za moj problem kako mi je objasnio hirurg je da se otkloni ta sakralizacija koja je kao veoma opsna za uklanjane i ugradnja majami mosa na izmedju l5 s1 prsljena da ne bi doslo do potencijalnog klackanja sa obe strane,jel mozete da mi kazete nesto o majami mosu i koliko je opasna ta operacija i koliko traje oporavak i da li je moguce da se posle operacije vratim u normalno stanje bez bolova.unapred zahvalan, bojan 29 godina
Odgovori