Operacija meniskusa?
Moderatori: ModeratA, moderato, vlada99
-
- Novi član
- Pridružio se: Sub Nov 04, 2006 11:49 am
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Operacija meniskusa?
Operisala sam meniscus pre 2 nedelje.Inace rekreativno sam se bavila trcanjem i bila u top kondiciji.Ali pre 13 godina sam povredila ligamente i ignorisala terapije.Koleno me je bolelo sve vreme ali ja nisam obracala paznju na to.Odmorim se i sledeci dan nastavljam dalje.I pre cetiri meseca koleno je pocele strasno da me boli,nisam vise mogla ni da hodam a kamoli da trcim i pre 14 dana sam uradila operaciju.Doktori su rekli da cu za nedelju dana moci da stanem na tu nogu ali od toga nema nista.Moje koleno je jos uvek nateceno,uzasno boli,dobila sam i sinu sa kojom vezbam.Zelim da znam da li oporavak zavisi i od mog dugog odlaganja operacije i kada cu moci ponovo da trcim jer se bez sporta osecam uzasno lose
!?Unapred hvala.

-
- Stalni član
- Pridružio se: Čet Mar 03, 2005 11:42 pm
- Kontakt:
Brzina oporavka nacelno zavisi od vrste operacije i prethodnog ostecenja. Sasvim je moguce da je kod vas, zbog odlaganja lecenja, doslo do veceg ostecenja hrskavice pa sada koleno ne uspeva da se oporavi dovoljno brzo.
Sto se tice same operacije meniskusa, najverovatnije se radi o vadjenju celog meniskusa, ili samo jednog njegovog dela. Ostale operacije meniskusa se rade znatno redje.
Brzina oporavka zavisi i od toga da li je operacija radjena kroz klasicni hirurski rez, ili artroskopski.
Sto se tice same operacije meniskusa, najverovatnije se radi o vadjenju celog meniskusa, ili samo jednog njegovog dela. Ostale operacije meniskusa se rade znatno redje.
Brzina oporavka zavisi i od toga da li je operacija radjena kroz klasicni hirurski rez, ili artroskopski.
-
- Novi član
Hvala sto ste mi odgovorili.Operacija je radjena laserom(artroskopski) i danas su mi skinuli konce i vec mogu da hodam samo sa jednom stakom,znaci napredujem
Postavila sam pitanje,jer godinu dana zivim u Nemackoj,i nisam bas tako dobro savladala jezik da bih mogla pitati sve sto me interesuje.Jedino mi je bitno kada cu moci ponovo da se bavim sportom.Hvala jos jednom!

-
- Novi član
-
- Stalni član
- Pridružio se: Čet Mar 03, 2005 11:42 pm
- Kontakt:
-
- Novi član