Operacija meniskusa?

Deo Foruma za sva pitanja iz oblasti oboljenja, traumatskih stanja, tumorskih procesa na koštanom sistemu. Diskusije o ortopedskim hirurškim stanjima, degenerativnom reumatizmu, akutnim i hroničnim oboljenjima koštanog ili zglobnog dela lokomotornog aparata. Saveti o primeni fizikalnih procedura i kineziterapije.

Moderatori: ModeratA, moderato, vlada99

Odgovori
anabombonica
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Nov 04, 2006 11:49 am
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Operacija meniskusa?

Post od anabombonica »

Operisala sam meniscus pre 2 nedelje.Inace rekreativno sam se bavila trcanjem i bila u top kondiciji.Ali pre 13 godina sam povredila ligamente i ignorisala terapije.Koleno me je bolelo sve vreme ali ja nisam obracala paznju na to.Odmorim se i sledeci dan nastavljam dalje.I pre cetiri meseca koleno je pocele strasno da me boli,nisam vise mogla ni da hodam a kamoli da trcim i pre 14 dana sam uradila operaciju.Doktori su rekli da cu za nedelju dana moci da stanem na tu nogu ali od toga nema nista.Moje koleno je jos uvek nateceno,uzasno boli,dobila sam i sinu sa kojom vezbam.Zelim da znam da li oporavak zavisi i od mog dugog odlaganja operacije i kada cu moci ponovo da trcim jer se bez sporta osecam uzasno lose :cry: !?Unapred hvala.
Veljko Jovanovic
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Mar 03, 2005 11:42 pm
Kontakt:

Post od Veljko Jovanovic »

Brzina oporavka nacelno zavisi od vrste operacije i prethodnog ostecenja. Sasvim je moguce da je kod vas, zbog odlaganja lecenja, doslo do veceg ostecenja hrskavice pa sada koleno ne uspeva da se oporavi dovoljno brzo.
Sto se tice same operacije meniskusa, najverovatnije se radi o vadjenju celog meniskusa, ili samo jednog njegovog dela. Ostale operacije meniskusa se rade znatno redje.
Brzina oporavka zavisi i od toga da li je operacija radjena kroz klasicni hirurski rez, ili artroskopski.
anabombonica
Novi član
Novi član

Post od anabombonica »

Hvala sto ste mi odgovorili.Operacija je radjena laserom(artroskopski) i danas su mi skinuli konce i vec mogu da hodam samo sa jednom stakom,znaci napredujem :wink: Postavila sam pitanje,jer godinu dana zivim u Nemackoj,i nisam bas tako dobro savladala jezik da bih mogla pitati sve sto me interesuje.Jedino mi je bitno kada cu moci ponovo da se bavim sportom.Hvala jos jednom!
anabombonica
Novi član
Novi član

Post od anabombonica »

Imam jos samo jedno pitanje.Sta mislite o leku Chymoral-100 Forte?Taj lek sam uzimala kada sam pre 13 godina povredila ligamente.Da li je on dobar za iscezavanje otoka i bolju cirkulaciju krvi i limfe u organizmu?Pozdrav!
Veljko Jovanovic
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Mar 03, 2005 11:42 pm
Kontakt:

Post od Veljko Jovanovic »

Chymoral je dobar za smanjenje otoka, ali najveci efekat daje unutar 48-72 sata posle povrede. Dakle, kad od povrede prodje vise dana, od njega nema neke velike koristi
anabombonica
Novi član
Novi član

Post od anabombonica »

Hvala puno sto ste mi izasli u susret!Pozdrav!!!
Odgovori