MOLIM VAS,
DA LI NEKO ZNA DA LI IMA LEKA HRKANJU?MOJ MUZ TOLIKO HRCE, DA NAS SVE ZIVE RAZBUDI...KAKO DA BAREM UBLAZIMO HRKANJE...
HVALA
HRKANJE,pomoc
HRKANJE,pomoc
Bojan i Milan...mamine maze!!
-
- Stalni član
- Pridružio se: Čet Jul 27, 2006 6:20 pm
- Kontakt:
Ako nema devijacija nosne pregrade, polipa u nosu, hronicne upale nosne sluzokoze sa hipertrofijom, treceg krajnika, jezicnog krajnika itd - sve ORL problemi koji se kako-tako resavaju - onda je u pitanju jednostavno urodjena distonija mekog nepca, slabost misica koji drze nepcani luk i resicu.
Secam se da je moja majka nekad mom pokojnom ocu (nije od toga umro
da ne bi hrkao napravila mali dzep na pidzami nasred ledja, a u dzep je usila (uz njegovo odobrenje) tri-cetiri oraha. Kao - to ce da ga zulja, pa nece da lezi na ledjima, a onda nece ni da hrce. Ali AVAJ - on je hrkao i dok je lezao bocno, jednostavno to je tako bilo i gotovo...
Pokusajte sa onom trakicom za lakse disanje koja se lepi preko nozdrva. Koriste je sportisti, kazu da to cesto pomaze i kod hrkanja, kupuje se u apoteci.
Takodje, nije lose posetiti pulmologa, postoji i sindrom nocnih prekida disanja, "sleep apnea", koji je udruzen sa hrkanjem i krkljanjem u snu, a moze da bude uzrok drugim komplikacijama. Teze se dijagnostikuje, a leci se Aminofilinom, 1 tableta uvece pred spavanje, ili Aloprolom.
Secam se da je moja majka nekad mom pokojnom ocu (nije od toga umro

Pokusajte sa onom trakicom za lakse disanje koja se lepi preko nozdrva. Koriste je sportisti, kazu da to cesto pomaze i kod hrkanja, kupuje se u apoteci.
Takodje, nije lose posetiti pulmologa, postoji i sindrom nocnih prekida disanja, "sleep apnea", koji je udruzen sa hrkanjem i krkljanjem u snu, a moze da bude uzrok drugim komplikacijama. Teze se dijagnostikuje, a leci se Aminofilinom, 1 tableta uvece pred spavanje, ili Aloprolom.
Primarijus dr med. Ivica Zdravkovic, specijalista opste medicine
NEAKTIVAN, osim za savete putem Facebooka.
NEAKTIVAN, osim za savete putem Facebooka.