HRKANJE,pomoc

Diskusije o ORL tj. uho, grlo, nos grani medicine. Sve o anatomiji, fiziologiji u patološkim stanjima uha, grla i nosa. Postavite pitanje ili podelite iskustva i savete o tegobama iz oblasti otorinolaringologije.

Moderatori: moderato, vlada99

Odgovori
Asja
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Uto Feb 21, 2006 3:51 pm

HRKANJE,pomoc

Post od Asja »

MOLIM VAS,
DA LI NEKO ZNA DA LI IMA LEKA HRKANJU?MOJ MUZ TOLIKO HRCE, DA NAS SVE ZIVE RAZBUDI...KAKO DA BAREM UBLAZIMO HRKANJE...
HVALA
Bojan i Milan...mamine maze!!
majja
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Jan 26, 2006 10:57 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od majja »

Stavi mu jastuk preko glave!!!! Slika

Salim se, naravno.........i kod nas je isti problem, mada se vremenom smanjilo samo od sebe ili sam ja navikla!!!??

Mislim da sam citala da je to problem sa sinusima i da to treba da se sredi!

Jel ti pomaze coktanje, guranje, da mu zapusis nos??!!
milisa
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Uto Apr 25, 2006 11:12 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od milisa »

Jeste li nasli neko resenje. Ako jeste podelite ga sa nama.
dr ivica
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Jul 27, 2006 6:20 pm
Kontakt:

Post od dr ivica »

Ako nema devijacija nosne pregrade, polipa u nosu, hronicne upale nosne sluzokoze sa hipertrofijom, treceg krajnika, jezicnog krajnika itd - sve ORL problemi koji se kako-tako resavaju - onda je u pitanju jednostavno urodjena distonija mekog nepca, slabost misica koji drze nepcani luk i resicu.

Secam se da je moja majka nekad mom pokojnom ocu (nije od toga umro :) da ne bi hrkao napravila mali dzep na pidzami nasred ledja, a u dzep je usila (uz njegovo odobrenje) tri-cetiri oraha. Kao - to ce da ga zulja, pa nece da lezi na ledjima, a onda nece ni da hrce. Ali AVAJ - on je hrkao i dok je lezao bocno, jednostavno to je tako bilo i gotovo...

Pokusajte sa onom trakicom za lakse disanje koja se lepi preko nozdrva. Koriste je sportisti, kazu da to cesto pomaze i kod hrkanja, kupuje se u apoteci.

Takodje, nije lose posetiti pulmologa, postoji i sindrom nocnih prekida disanja, "sleep apnea", koji je udruzen sa hrkanjem i krkljanjem u snu, a moze da bude uzrok drugim komplikacijama. Teze se dijagnostikuje, a leci se Aminofilinom, 1 tableta uvece pred spavanje, ili Aloprolom.
Primarijus dr med. Ivica Zdravkovic, specijalista opste medicine
NEAKTIVAN, osim za savete putem Facebooka.
Odgovori