Prosle nedelje sam zapocela terapiju zbog upale besike (5 dana 2x2 tablete dnevno, ne secam se imena i puno cajeva). Terapiju sam zavrsila pre 3-4 dana. Juce sam analiyirala krv zbog drugih stvari i doktor mi je rekao da mi je ssedimentacija malo povisena. Da li je to zbog proslonedeljne upale besike ili postoji drugi razlog?
Drugo pitanje je u vezi analiye urina, sada posle terapije zbog upale na nalazu pise 2-3 le i malo porc epitela. Da li je ovo u redu i sta ovo uopste znaci?
Hvala unapred na odgovorima.
Pozdrav
Sedimentacija veca zbog upale besike?
Moderatori: vlada99, moderato, Dr Mita
Da, moguće je, sedimentaciji treba vremena da se vrati u normalu. 2-3 leukocita u mokraći su normalan nalaz, kao i malo epitelnih ćelija.
Nadam se da ste pre terapije uradili urinokulturu i antibiogram i da ste terapiju uzimali prema antibiogramu (mada cistitis može i empirijski da se leči).
Prva kontrola urinokulture nakon 3 dana može biti i lažno negativna. Preporučujem vam da ponovite urinokulturu kroz 2 nedelje.
Nadam se da ste pre terapije uradili urinokulturu i antibiogram i da ste terapiju uzimali prema antibiogramu (mada cistitis može i empirijski da se leči).
Prva kontrola urinokulture nakon 3 dana može biti i lažno negativna. Preporučujem vam da ponovite urinokulturu kroz 2 nedelje.
Pa ovo za urinokultutru nisam sigurna da li je uradjeno. Kada sam doktorki ispricala simptome (bol pri kraju mokrenja, cesto mokrenje..) dala mi je uput na kome su u laboratoriji posle analiza napisali samo nekoliko parametara
Izgled 1
spec tezina 1010
0 za albumen, secer, urinobilinogen, bilirubin i
+ za hemoglobin i
jos da ima dosta le i bakterija, malo plocastih epitela
Terapija mi je trajala 5 dana a 3 dana posle prestanka sa terapijom sam otisla na kontrolu i pise samo
izgled 3
spec.tezina 1022
0 za albumen, scer, urinobilinogen, bilirubin i za hemoglobin i
jos pise 2-3 leukocita i malo plocastih epitela.
Sta je urinoklultura ne znam pa onda nemam pojma ni da li sam to radila.
Hvala na odgovoru.
Pozdrav Ivana
P.S. Radi se o studnetskoj poliklinici i lekari su tamo vrlo nervozni pa se ne bih vracala vise vracala tamo...ako mislite da su ovi rezultati dovoljni.
Izgled 1
spec tezina 1010
0 za albumen, secer, urinobilinogen, bilirubin i
+ za hemoglobin i
jos da ima dosta le i bakterija, malo plocastih epitela
Terapija mi je trajala 5 dana a 3 dana posle prestanka sa terapijom sam otisla na kontrolu i pise samo
izgled 3
spec.tezina 1022
0 za albumen, scer, urinobilinogen, bilirubin i za hemoglobin i
jos pise 2-3 leukocita i malo plocastih epitela.
Sta je urinoklultura ne znam pa onda nemam pojma ni da li sam to radila.
Hvala na odgovoru.
Pozdrav Ivana
P.S. Radi se o studnetskoj poliklinici i lekari su tamo vrlo nervozni pa se ne bih vracala vise vracala tamo...ako mislite da su ovi rezultati dovoljni.
Da, da, nalaz je u redu. Ne mora uvek tokom dijagnostike urinokultura da se radi, pogotovo ako je nekomplikovani cistitis u pitanju, kao što je pretpostavljam kod vas bio slučaj.
Ovu urinokulturu posle 1-2 nedelje ne morate da radite, nju sam predložila da uradite samo iz predostrožnosti.
Sve najbolje!
Ovu urinokulturu posle 1-2 nedelje ne morate da radite, nju sam predložila da uradite samo iz predostrožnosti.
Sve najbolje!