opet psorijaza,...

Deo foruma gde možete podeliti svoja pitanja o najvećem ljudskom organu, koži. Kako sačuvati kožu, negovati, kada lečiti kožna oboljenja, kome se obratiti. Posavetujte se o kozmetičkim preparatima i negi kože i kose.

Moderatori: mr ph. Silvio, moderato, admin, vlada99, goranai

Odgovori
tramontana
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Okt 03, 2006 12:30 pm

opet psorijaza,...

Post od tramontana »

...u pitanju je moja mama,kojoj se pre 2 godine,psorijaza pojavila na licu,u predelu slepoočnice koja se graniči sa kosom.Tokom leta bi se povlačila,ali bi se tokom jeseni opet pojavljivala.međutim,problem je nastao pre 4 meseca,kada je obolelo mesto padom povredila,i od tada se ona naglo počela povećavati,da je sada već dostigla prečnik 2 cm,pritom je počela i gnojiti,...jako sam zabrinuta, da problem bude veći, ona zbog stida odbija posetiti lekara.Dijagnozu je još prvih dana utvrdio dr.Lalošević,koji je tada samo rekao,da se radi o psorijazi,i da bi to bilo najbolje operisati kod nekog dobrog plastičnog hirurga,što je meni bilo jako čudno,jer mi je poznato da se psorijaza ne operiše,već samo leči,odnosno zalečuje i drži pod kontrolom,koliko je to moguće.
Ovim putem,molim za savet,jer želim iznad svega nešto preduzeti po pitanju ove bolesti,...unapred hvala,...
marloos
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Nov 05, 2005 11:58 am
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od marloos »

Sa duznim postovanjem ali prvi put cujem da se psorijaza-operise Dr.Lalosevic je svetski priznat strucnjak , ali ovo..? Moje iskustvo kaze da se mora prvo postaviti stvarna dijagnoza , a ostalo ide posle toga.Moj sin je dobio terapiju -pilule Neotigason i mast Biosalik , razume se posle laboratoriskih ispitivanja krvi.Posle samo dva meseca na kapcima se sve ocistilo , kao i po telu.Jedina nus-pojava je bila povremeno zdebeljena i ispucala usta.Sad je psorijaza podnosljiva (delimicno po laktovima i kolenama)Znaci drzimo je pod kontrolu.Normalno moji ,,saveti,, ne znace da bez konsultaciju kod dobrog doktora ova terapija treba da se primenjuje kod svakog.
Pozdrav sa lepim zeljama
Odgovori