Kljucna kost operacija???
Moderatori: ModeratA, moderato, vlada99
Kljucna kost operacija???
pre par dana imao sam prelom kljucne kosti(desne) , predlozena mi je operacija (u pitanju je stavljanje savova)....e sad imam pitanje sto se tice operacije....1. koliko otprilike traje operacija...2.kakav je oporavak posle operacije...3. i da li je operacija problematicna....
hvala unapred....

Re: Kljucna kost operacija???
Evo ja sam trenutno u bolnici bezanija i za nekih sat vremena idem na sto da izvadim sipku koju su mi ugradili prosle godine.
Slomio sam kost u junu prosle godine u junu i operisao sam se tek u novembru.nije htela da mi zaraste.koji doktor te je pregledo u kojoj bolnici ?
Operacija je trajala sat i 45 min.
Slomio sam kost u junu prosle godine u junu i operisao sam se tek u novembru.nije htela da mi zaraste.koji doktor te je pregledo u kojoj bolnici ?
Operacija je trajala sat i 45 min.
Pregledao me je Vlada Nikolic u Smederevu.... Kazu da je dobar lekar.... reci mi kako je prosao oporavak neposredno posle operacije kad su ti stavljali ???
Nisam ti se javio bio sam u sali posle toga u sobi..itddd.
Izvadio sam plocicu imao sam sedam srafova.
Operaciju sam radio u kbc bezanijska kosa.strucnjak za to je dr.velimir vlasic.mnogo sam se ispitivao o doktorima.trazi uput da ti daju misljenje odes u bezaniju i samo utorkom radi.dole u podrumu ulazi se otpozadi.Taj dan radi velimir na odeljenju dole.jedino tako mozes da dodjes do njega.
To sto on kaze to je to...
Operacija je trajala skoro 2sata.bio sam u bolnici 4 dana.
Vadjene sipke posle godinu kao ja juce traje jedan dan.Juce sam dosao ujutro uvece isao kuci...
Sta te jos interesuje ?
Izvadio sam plocicu imao sam sedam srafova.
Operaciju sam radio u kbc bezanijska kosa.strucnjak za to je dr.velimir vlasic.mnogo sam se ispitivao o doktorima.trazi uput da ti daju misljenje odes u bezaniju i samo utorkom radi.dole u podrumu ulazi se otpozadi.Taj dan radi velimir na odeljenju dole.jedino tako mozes da dodjes do njega.
To sto on kaze to je to...
Operacija je trajala skoro 2sata.bio sam u bolnici 4 dana.
Vadjene sipke posle godinu kao ja juce traje jedan dan.Juce sam dosao ujutro uvece isao kuci...
Sta te jos interesuje ?
Ne bih smeo nista vise da te pitam... ja imam operaciju sledece nedelje...
razmenicu misljenja ovde kako je prosla operacija....
hvala na odgovorima...
jedino pitanje.... da li su podnosljivi bolovi? posle koliko ti vade konce? pozdrav

Vidi bolece te posle operacije jedno 3dana i onda sve manje i manje.10 dana maximum..onda za godimu dana vadis sipke.ali operacija kljucne kosti je mozda i nepotrebna kod tebe bolje idi proveri negde dalje.U bezaniji kad sam se operisao imali na traumatologiji za 30 godina 10 operacija...a 3000 slucajeva.kost se zarasta u 99 posto slucajeva.nija nebi trebo da operisem ali mi je losi doktor vezao osmicu i tu je nastalo lose....Meni su na operaciji rasirili kost onda sa butne kosti vadili komad kosti pa stavili gore...na tvom mestu bih isao cisto na malu kontrolu koja traje pet minuta u bezaniju.....
Pitaj sta god ti treba.i ja sam imao problem kao ti i imao sam strah..tu sam da ti pomognem kolko god mogu...slobodno pitaj sve...Inace koje si godiste ?
Pitaj sta god ti treba.i ja sam imao problem kao ti i imao sam strah..tu sam da ti pomognem kolko god mogu...slobodno pitaj sve...Inace koje si godiste ?
94 godiste....receno mi je da mi ne treba operacija ,ali bez operacije ja necu moci da igram fudbal :/ dokotor je stvarno dobar.... to su mi pricale generacije iza ... koje su imale tragicne slucajeve :/ ali sta cu .... idem na to ... pa sta mi bog da
cucem ose nakon operacije.... pozdrav i hvala ti
puno si mi pomogao
koje si ti god?

i da sipke cu da vadim nakon 2 meseca.... jer je receno posto sam jako mlad i da u ovom peridu najbrze zarascuju kosti
mene trenutno nista ne boli sem malo sto trni
ali imam izbocinu na desnom ramenu pa ce mi smetati vremenom 

Evo cisto nesto da napisem mozda ce nekom "dobro" doci..... operacija je protekla savrseno....bolove od operacije nisam imao u opste...pusten sam sutradan kuci.....stavljen mi je spoljni fiksator i nosicu ga oko 1-2 meseca.... Sa rukom sam ogranicen sto se tice pokretanja ali dobro ..... svakako ce mi oporavak biti do 3 meseca....i tada se fudbalu mogu vratiti...
da se nisam operisao ,oporavak bi mi bio oko 6 meseci i pitanje je kako bih radio rukom :/ pozdrav svima ako nekom neki savet zatreba neka se javi na [email protected]
pozzz

Nakon skoro 4. godine pisem Vam ponovo...
Proteklo je sve u najboljem redu,nakon cetiri godine kao da nisam ni imao operaciju ili bilo kakvu povredu.
izuzetno mi je drago sto mi se i dan danas pojedini korisnici ovoga sajta javljaju na e-mailu i raspituju za probleme. Vrlo rado cu takodje i odgovarati na facebook profil : https://www.facebook.com/milos.radojkovic3
Sve najbolje
Proteklo je sve u najboljem redu,nakon cetiri godine kao da nisam ni imao operaciju ili bilo kakvu povredu.
izuzetno mi je drago sto mi se i dan danas pojedini korisnici ovoga sajta javljaju na e-mailu i raspituju za probleme. Vrlo rado cu takodje i odgovarati na facebook profil : https://www.facebook.com/milos.radojkovic3
Sve najbolje