Kosa mi u poslednjih nekoliko meseci pojacano opada. Nemam nedostatak vitamina (hranim se zdravo), dlaka je savrseno zdrava i elasticna i sjajna. Verujem da kosa opada jer ne moze da "dise". Naime, i glava me dosta svrbi, ali nemam vidljivu perut (mozda poneku sitnu, ali se to ne vidi). Nemam masnu kosu (imala sam nekad), perem je na tri dana, koza mi je masnija samo u predelu T zone, a na glavi ne vidim nikakve naslage. Mislila sam da je u pitanju masna perut, pa bih zamolila za savet. Zanima me da li je moj trenutni sampon Subrina, na bazi cajnog drveta (0.1%) i zink piritiona (0.7) efikasan za skidanje naslaga (samo sam jednom oprala njim i vec me manje svrbi), koliko je potrebno da vidim napredak, tj. da li da nastavim da perem njim ako mi i dalje opada kosa. Zanima me da li moguce da mi je vlasiste prezasiceno silikonima, posto u svim samponima koje sam koristila do pre nekoliko meseci bilo je dimetikona (mada su trebali da se uklone dosad).
Hvala unapred.
Zasicenost vlasishta
Moderatori: mr ph. Silvio, moderato, admin, vlada99, goranai
naisao sam na ovu poruku,pa da napisem sa zakasnjenjem nesto sto mislim da je bitno...
zinc pirithion moze,verovali ili ne,da "indukuje" seboreicni dermatitis i treba ga po svaku cenu izbegavati.nije mi bilo jasno ali u nekim slucajevima kada sam ga koristio u pauzi izmedju 2 sampona imao je neverovatno poguban efekat.nije dobar antimikotik,nije keratolitik,nema antiinflamatorno dejstvo...jednom recju-katastrofa.
zinc pirithion moze,verovali ili ne,da "indukuje" seboreicni dermatitis i treba ga po svaku cenu izbegavati.nije mi bilo jasno ali u nekim slucajevima kada sam ga koristio u pauzi izmedju 2 sampona imao je neverovatno poguban efekat.nije dobar antimikotik,nije keratolitik,nema antiinflamatorno dejstvo...jednom recju-katastrofa.