Jutros sam se probudila sa alergijom, ali u mom gradu nema dermatologa, a posto sam u drugom stanju (33. nedelja) nezgodno mi je da zbog toga idem u BG.
Alergija je u vidu crvenih tackica po prstima sake i zahvata i pola stopala (znaci na perifernim delovima ekstremiteta).
Ovih dana nisam nista ni jela ni pila sto obicno nisam radila, jedino sto sam popila je Folan koji i obicno koristim, ali bas juce je bio od drugog proizvodjaca.
Plasim se samo zbod trudnoce, da nije nesto povezano ili da li moze biti stetno za bebu.. Da li bih smela nesto da mazem?
Alergija u trudnoci
Moderatori: mr ph. Silvio, moderato, admin, vlada99, goranai
-
- Saradnik
- Pridružio se: Sub Jul 17, 2004 10:51 am
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Da li promene svrbe i da li su iznad nivoa koze. Zatvori oci i predji sakom preko obolele koze, mozes li da zatvorenih ociju razlikujes zdravu kozu od bolesne
predajem estetsku negu i dermatologiju , uza specijalnost mi je barijerna funkcija koze, nega zdrave koze i alergijske promene na ocnim kapcima.
-
- Saradnik
- Pridružio se: Sub Jul 17, 2004 10:51 am
To je najverovatnije dishidroza, jedna vrsta ekcemu slicne reakcije. Stopala namazi triderm kremom-mnekoliko dana 3-5 dana iako je 33 nedelja nece se bitno resorbovati i operi Cu Zn gelom brenda URIAGe. Sake mozes takodje Tridermom mada antimikoticna komponenta nije neophodna za sake ali da ne kupujes dve kreme i obavezni krem za negu. To moze biti Panthenol krem gel ili Atopic krem 5% ili Linola fett krem ili Emoliente extreme uriage nije dovoljan Borogal ili Atrix ili slicno. Cesto je udruzena i alergija na nikl- bizuterija ali i deterdzenti. Pokusajte sa predlozenom terapijom pa se javite za 7-10 dana ali bi bilo dobro i da se slikate i posaljete sliku promena. tada je mala sansa da cemo bilo sta pogresiti
predajem estetsku negu i dermatologiju , uza specijalnost mi je barijerna funkcija koze, nega zdrave koze i alergijske promene na ocnim kapcima.
-
- Stalni član
- Pridružio se: Pet Dec 24, 2004 6:22 pm
- Kontakt:
Urtikarija u trudnoci
Vec par godina imam urtikariju. Nisam radila test od cega je, ali s obzirom da sam pacijent koji ima i Kronovu bolest, pretpostavljam da bi mogla biti od mnogo stvari (lekovi, hrana....). Sada sam u 8 nedelji (ne pijem svoje lekove za Krona) trudnoce i pojavila mi se alergija za vikend kao i obicno po rukama i gornjem delu tela, a juce se pojavila samo na grudima i tu je i danas. Umereno svrbi. Da li ovo moze da pravi neke probleme bebi i da li da panicim i trcim kod dermatologa ili jednostavno da sacekam da prodje?