I sta sada?

Deo Foruma za sva pitanja iz oblasti oboljenja, traumatskih stanja, tumorskih procesa na koštanom sistemu. Diskusije o ortopedskim hirurškim stanjima, degenerativnom reumatizmu, akutnim i hroničnim oboljenjima koštanog ili zglobnog dela lokomotornog aparata. Saveti o primeni fizikalnih procedura i kineziterapije.

Moderatori: ModeratA, moderato, vlada99

Odgovori
svinto
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Sep 26, 2006 8:03 pm

I sta sada?

Post od svinto »

Posto sam unazad godinu dana imala strahovite bolove u lumbalnom delu,trnjenje leve noge,bolove u levom kuku,totalnu ukocenost i to sve praceno skoro svakodnevnim jakim potiljacnim glavoboljama,blagim vrtoglavicama,zamucenom vidu,trnjenja lica,...posle posete svim mogucim lekarima,ortoped je konstatovao:RTG LS kicma:naznacena desna lumb.skolioza
Vratna kicma: izravnata lordoza ali je trazio da se uradi i ENMG.
Uradjen je ENMG na "Banjici" i konstatovano sledece:ENeG pregled ispitanih nerava uredan.EMG pregledom registruje se manja kolicina denervacionih potencijala u m.Tibialis ant.sin.Pri voljnoj kontrakciji u svim ispitanim misicima dobijaju se neurogeno izmenjeni AMP i redukcija intervacionog uzorka srednje teskog stepena.
ZAKLJUCAK:EMNeG NALAZ U CELINI UPUCUJE NA HRONICNU RADIKULOPATIJU NIVOA L4-S2 sin.srednje teskog stepena sa znacima aktuelne iritacije korena L4 sin.srednje lakseg do umerenog stepena.Bila bih Vam zahvalna da mi malo razjasnite ove postavljene dijagnoze.Imam 38 godina. :-?
dr ivica
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Jul 27, 2006 6:20 pm
Kontakt:

Post od dr ivica »

Sada na vezbe, rasteretne polozaje, medikamentnu i fizikalnu terapiju. Nije nista strasno, a mislim i da ste malo pogresili kod prepisivanja nalaza (L4-S2??). Pozdrav.
Primarijus dr med. Ivica Zdravkovic, specijalista opste medicine
NEAKTIVAN, osim za savete putem Facebooka.
Odgovori