Minox vs. Minoxidil?

Deo foruma gde možete podeliti svoja pitanja o najvećem ljudskom organu, koži. Kako sačuvati kožu, negovati, kada lečiti kožna oboljenja, kome se obratiti. Posavetujte se o kozmetičkim preparatima i negi kože i kose.

Moderatori: mr ph. Silvio, moderato, admin, vlada99, goranai

Zaključana tema
PedjaBG
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Jun 18, 2006 11:02 pm

Minox vs. Minoxidil?

Post od PedjaBG »

Bio sam na pregledu kod dermatologa u vezi opadanja kose i dao mi je Minox 2% za koriscenje 1 dnevno, i neki Alpecin za nanosenje posle pranja kose.

Interesuje me koja je razlika izmedju Minoxa i Minoxidila jer sam cuo da je Minoxidil dosta uspesan u zaustavljanju opadanja kose ali se nanosi 2X dnevno, dok o Minoxu ne mogu nista da nadjem. Da li je to jedno te isto?
PedjaBG
Novi član
Novi član

Post od PedjaBG »

Brate hiljadu puta si preporucio taj sajt. Rekoh moj Minox je 2% i nisam siguran da je isto sto i Minoxidil 5%.

Jos neki odgovor?
michelin
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Nov 02, 2005 9:42 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od michelin »

Koliko bočica originalnog minoxidila 5% dolazi u pakovanju i koliko to košta.Ima li možda negdje u Beogradu minoxidil 5%.
PedjaBG
Novi član
Novi član

Post od PedjaBG »

kolika je postarina (zajedno sa porezom) na bocicu Minoxidila 5% koja kosta 29 eura ako narucim iz Beograda.. I koliko mililitara tecnosti dodje u njoj?
Jack
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Sep 12, 2006 10:26 am

...

Post od Jack »

I mene je zanimala ista stvar,ali me za razliku od Pedje nije mrzelo da proceprkam,po starim temama koje su u vezi sa istim pitanjem,ali sadrze i odgovore doktora(goranai i mr ph. Silvio) koji nazalost vise nisu aktivni ovde :( ....

Skontao sam da neki koriste MINOX kao skracenicu za MINOXIDIL, ali da postoji bash preparat sa nazivom MINOX,a on u sebi sadrzi minoxydil i tretinoin,a ta kombinacija se pokazala kao mnogo bolja stvar od samog minoxydila i zato je nesto skuplja...

Znaci treba traziti MINOX preparat,koji sadrzi MINOXYDIL i TRETINOIN

Cesto se pominje i apoteka SB TRADE (tel. 011 557 553) u kojoj se to moze nabaviti,a postoji i mogucnost besplatnog pregleda...
nisam proverio da li je to jos uvek aktuelno,ako neko zna neka obavesti... hvala

pozdrav
Jack
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Sep 12, 2006 10:26 am

p.s.

Post od Jack »

Pedja, poseti temu "opadanje kose", mozda pronadjes jos nesto zanimljivo

http://www.doktor.rs/forum/viewtopic ... ight=minox
PedjaBG
Novi član
Novi član

Post od PedjaBG »

Ok, thx Jack :)
ana2
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Jul 24, 2006 7:11 pm

Post od ana2 »

Evo i ja da se uključim u temu. Već sam se javljala ovde, a i pretraživala forum na temu opadanja kose i minoxydila. Bila sam dva puta kod dermatologa, koristila sve i svašta protiv opadanja kose (silne pare bacila na razne preparate), sve dok pre nekoliko meseci nisam opet otišla kod dermatologa kada mi je preporučena upotreba Alpecin šampona i minoxydila. Šampon sam koristila mesec dana i prestala. Kupila sam Pilovit u apoteci (njega prave naše apoteke, to je 2% minokxydil) i sada mi manje opada kosa, a nova je već počela da raste. Malo sam se u poslednje vreme ulenjila sa upotrebom Pilovita jer se stanje popravilo, iako mi je rečeno da ga koristim barem 6 meseci.
ana2
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Jul 24, 2006 7:11 pm

Post od ana2 »

To je, verovatno, za "teže" slučajeve. Daleko sam ja od toga, na sreću. Meni takve stvari ne trebaju. Definitivno, samo minoxydil pomaže kod opadanja kose.
studentica
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Jun 09, 2006 12:53 pm

Post od studentica »

interesuje me smiju li zene koristiti minoxidil 5%?i kakve su stetne posljedice?
PedjaBG
Novi član
Novi član

Post od PedjaBG »

studentica napisao:interesuje me smiju li zene koristiti minoxidil 5%?i kakve su stetne posljedice?
Mislim da ne smeju, smeju samo onaj od 2%

Procitao sam da Minoxidil daje rezultate tek posle 4 meseca. Da li postoje sanse da pokaze rezultate za krace vreme. Jer za 4 meseca mozda bude kasno :-?
PedjaBG
Novi član
Novi član

Post od PedjaBG »

Nije preko noci opala, nego opada u zadnjih 5 meseci. Ali u zadnje vreme je dosta pojacano.

Sto se tice Topika nisam ga koristio, probacu prvo verovatno sa Minoxidilom 5% pa nadam se da ce delovati.
Zaključana tema