Minox vs. Minoxidil?
Moderatori: mr ph. Silvio, moderato, admin, vlada99, goranai
Minox vs. Minoxidil?
Bio sam na pregledu kod dermatologa u vezi opadanja kose i dao mi je Minox 2% za koriscenje 1 dnevno, i neki Alpecin za nanosenje posle pranja kose.
Interesuje me koja je razlika izmedju Minoxa i Minoxidila jer sam cuo da je Minoxidil dosta uspesan u zaustavljanju opadanja kose ali se nanosi 2X dnevno, dok o Minoxu ne mogu nista da nadjem. Da li je to jedno te isto?
Interesuje me koja je razlika izmedju Minoxa i Minoxidila jer sam cuo da je Minoxidil dosta uspesan u zaustavljanju opadanja kose ali se nanosi 2X dnevno, dok o Minoxu ne mogu nista da nadjem. Da li je to jedno te isto?
-
- Novi član
- Pridružio se: Uto Sep 12, 2006 10:26 am
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
...
I mene je zanimala ista stvar,ali me za razliku od Pedje nije mrzelo da proceprkam,po starim temama koje su u vezi sa istim pitanjem,ali sadrze i odgovore doktora(goranai i mr ph. Silvio) koji nazalost vise nisu aktivni ovde
....
Skontao sam da neki koriste MINOX kao skracenicu za MINOXIDIL, ali da postoji bash preparat sa nazivom MINOX,a on u sebi sadrzi minoxydil i tretinoin,a ta kombinacija se pokazala kao mnogo bolja stvar od samog minoxydila i zato je nesto skuplja...
Znaci treba traziti MINOX preparat,koji sadrzi MINOXYDIL i TRETINOIN
Cesto se pominje i apoteka SB TRADE (tel. 011 557 553) u kojoj se to moze nabaviti,a postoji i mogucnost besplatnog pregleda...
nisam proverio da li je to jos uvek aktuelno,ako neko zna neka obavesti... hvala
pozdrav

Skontao sam da neki koriste MINOX kao skracenicu za MINOXIDIL, ali da postoji bash preparat sa nazivom MINOX,a on u sebi sadrzi minoxydil i tretinoin,a ta kombinacija se pokazala kao mnogo bolja stvar od samog minoxydila i zato je nesto skuplja...
Znaci treba traziti MINOX preparat,koji sadrzi MINOXYDIL i TRETINOIN
Cesto se pominje i apoteka SB TRADE (tel. 011 557 553) u kojoj se to moze nabaviti,a postoji i mogucnost besplatnog pregleda...
nisam proverio da li je to jos uvek aktuelno,ako neko zna neka obavesti... hvala
pozdrav
-
- Novi član
- Pridružio se: Uto Sep 12, 2006 10:26 am
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
p.s.
Pedja, poseti temu "opadanje kose", mozda pronadjes jos nesto zanimljivo
http://www.doktor.rs/forum/viewtopic ... ight=minox
http://www.doktor.rs/forum/viewtopic ... ight=minox
Evo i ja da se uključim u temu. Već sam se javljala ovde, a i pretraživala forum na temu opadanja kose i minoxydila. Bila sam dva puta kod dermatologa, koristila sve i svašta protiv opadanja kose (silne pare bacila na razne preparate), sve dok pre nekoliko meseci nisam opet otišla kod dermatologa kada mi je preporučena upotreba Alpecin šampona i minoxydila. Šampon sam koristila mesec dana i prestala. Kupila sam Pilovit u apoteci (njega prave naše apoteke, to je 2% minokxydil) i sada mi manje opada kosa, a nova je već počela da raste. Malo sam se u poslednje vreme ulenjila sa upotrebom Pilovita jer se stanje popravilo, iako mi je rečeno da ga koristim barem 6 meseci.
-
- Novi član
- Pridružio se: Pet Jun 09, 2006 12:53 pm