Panolon mast
Moderatori: mr ph. Silvio, moderato, admin, vlada99, goranai
-
- Novi član
- Pridružio se: Ned Mar 08, 2015 6:57 pm
Panolon mast
Postovani, u vojsci sam koristio panolon zbog iritacije od brijanja, to smo dobijali od doktora i pomagalo je. Istu mast su dobijali i momci kojima se perutala koza oko nosa, i za crvenilo oko nosa, na obrazima itd. Ja nemam problema sa brijanjem vise, ali mi se pocela peruta koza oko nosa, i iza usiju, i dodjemo do zakljucka da je to seboreicni dermatitis. Bilo je tu razlicitih krema od strane doktora koje nisu pomogle. E sad imam pitanje da li smem probati sa panolonom, jer mi je ostala jedna neotvorena tubica iz vojske? Pitam iz razloga sto znam da se panolon vise ne proizvodi, a ovoj tubici koju posedujem je istekao rok...Hvala unapred.
- aaaca
- Stalni član
- Pridružio se: Pon Avg 05, 2013 7:03 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 9
- Kontakt:
Re: Panolon mast
Па ако је истекао рок употребе... а до када је био рок?
-
- Novi član
- Pridružio se: Ned Mar 08, 2015 6:57 pm
Pre 2 godine... Ne znam ni ja vise sta da koristim?? Nemam vise volje ni kod dermatologa da idem. Svasta je bilo, te pantenol, te aloe vera, te seba sapun, te eucerin, pa nesto na bazi kamilice i neke kreme kojima sam i zaboravio ime. Svaki odlazak je bio neka nova terapija, i svi ti proizvodi ili ne pomognu, ili pomognu malo pa se vrati... Neko mi je predlozio aktivni kiseonik to sam sad uzeo da probam, bez konsultacije sa dermatologom, i videcu sta ce da bude. Ali opet uz to mi treba neka krema? Recimo perut sam sredio. Koristim Elementa sampon i losion i to je kod mene delovalo fantasticno.
- aaaca
- Stalni član
- Pridružio se: Pon Avg 05, 2013 7:03 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 9
- Kontakt:
Две године је превише па мислим да не би требао да користиш ту крему.
Можеш да пробаш да се умиваш и после прања косе испираш воденим раствором соде бикарбоне после чега не би требао да се испираш чистом водом већ само благо потапкаш воду пешкиром. На литар воде на пример да ставиш пуну супену кашику соде бикарбоне и добро размутиш.
Можеш да пробаш да се умиваш и после прања косе испираш воденим раствором соде бикарбоне после чега не би требао да се испираш чистом водом већ само благо потапкаш воду пешкиром. На литар воде на пример да ставиш пуну супену кашику соде бикарбоне и добро размутиш.
Ista stvar samo drugi proizvodjac je Sinoderm. Medjutim radi se o kortikosteroidu koji je previse jak za kozu lica. Tako da te kreme nisu pogodne. Dok se koriste sredile bi stvar, ali po prestanku problem se vraca.
Probaj ovako,
Elocom krem dva puta dnevno 5 dana, a zatim Sensiobio ds ujutru i elocom uvece jos 5 dana. Nakon toga Sensibio ds dva puta dnevno.
Seboroicni dermatitis je hronicno oboljenje koje ima svoje periode poboljsanja i pogorsanja.
Kada se desi pogorsanje nastavi sa Elocom kremom 7 dana.
A Sensiobio neka bude standardna nega za odrzavanje.
Probaj ovako,
Elocom krem dva puta dnevno 5 dana, a zatim Sensiobio ds ujutru i elocom uvece jos 5 dana. Nakon toga Sensibio ds dva puta dnevno.
Seboroicni dermatitis je hronicno oboljenje koje ima svoje periode poboljsanja i pogorsanja.
Kada se desi pogorsanje nastavi sa Elocom kremom 7 dana.
A Sensiobio neka bude standardna nega za odrzavanje.