streptokoka-dosadna je baš

Pravo mesto za diskusije u vezi sa urinarnim traktom i zdravljem muških polnih organa. Podelite svoje tegobe, pitanja, savete, dileme sa urolozima, seksolozima i lekarima opšte prakse.

Moderatori: vlada99, moderato, admin, Vragolasta Amfibija, Dr.VinkaVukotic

Odgovori
hermana
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Sre Jan 18, 2006 6:04 pm

streptokoka-dosadna je baš

Post od hermana »

Poštovani,
Pre tri godine odradjen mi je prvi spermogram sa spermokulturom i tada je pronadjena bakterija streptokoka. Tada mi niko nije dao terapiju. U medjuvremenu je zbog steriliteta počela ispitivanja supruga i ja sam ponovio spermogram. U svakoj analizi u poslednjih nekoliko meseci je izolovana Streptoccocus Beta haemoliticus grupe b u velikom broju. Po biogramu reaguje samo penicilin. Pio sam Sinacilin 2 kutije, pregled sperme ponovo, ponovo tu, pio pentrexil 2 kutije, ponovo prisutna. Inače svaki rezultat je pokazivao pokretnih 35%, a po poslednjem imam samo 20%. Ima grupica slepljenih slabo pokretnih i nepokretnih spermatozoida i leukocita(na svakom,počev od onog prvog pre tri godine) a na poslednjem pored svega ima i ćelijskih elemenata. O čemu se ovde radi i da li je ovo dovoljan broj za oplodnju. (oko 100 000 000 broj spermatozoida). Kako se rešiti bakterije i da li ona može biti uzrok neplodnosti. Zašto se broj pokretnih smanjio? Možda od antibiotika???Hvala
Filip
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Ned Dec 04, 2005 11:31 pm

Post od Filip »

Probajte sad sa injekcijama (ukoliko je bakterija i dalje osetljiva na penicilin).

Ta bakterija može da bude uzrok tako lošeg nalaza. Mada, dešava se da nekad i samo bude kontaminacija sa kože, zato možda i nije lečena pre 3 godine. U svakom slučaju, lečite se sad, pa pratite koliko se spermogram popravlja.
Internet ne sme da bude zamena za posetu lekaru!
Odgovori