Desni rucni zglob

Deo Foruma za sva pitanja iz oblasti oboljenja, traumatskih stanja, tumorskih procesa na koštanom sistemu. Diskusije o ortopedskim hirurškim stanjima, degenerativnom reumatizmu, akutnim i hroničnim oboljenjima koštanog ili zglobnog dela lokomotornog aparata. Saveti o primeni fizikalnih procedura i kineziterapije.

Moderatori: ModeratA, moderato, vlada99

Odgovori
dragacns
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Jul 12, 2016 7:42 am
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 9

Desni rucni zglob

Post od dragacns »

Postovanje,

zelela sam da cujem jos neko misljenje sem jednog lekara koji me lecio predhodna 2 meseca. Zenska osoba, 29 godina. U januaru 2015. godine poceli bolovi u predelu desnog rucnog zgloba, po zanimanju ugostitelj/somelije, otvrala sam i do 30 flasa vina po smeni, forsirajuci taj desni zglob. Tada uradjen RTG, nije pokazao nikakve promene, posle UZ mekog tkiva i receno mi je da imam izliv oko tetiva fleksora sake. Tada nije leceno, jer su mi u inostranstvu trazili da nosim onu fiksnu rukavicu i prestanak aktivnosti, na sta nisam pristala u tom trenutku. Tegobe su se nastavile, uz otok, okranicenu pokretnost i osetno topliji predeo ruke oko zgloba.
Po povratku u Srbiju i nakon 2 meseca bez opterecenja na zglob, bolovi se nastavljaju i polako pocinje da se ''grci'' i lakat, sa ogranicenim pokretima.
Lecenje u Srbiji: RTG lakta i zgloba, lakat bez izrazenih promena, zglob ''dosta izrazene artorticne promene sa znacima degeneracije zglobnih povrsina i suzenim z. pukotinama, narocto radiokarpalnog.''
KKS sve u redu sem SE 33, uradjene analize krvi na sva antitela, sve u redu, sem ANTI ds DNA, koja je bila na 67.

Dg. Contractura cubiti 1. dex Tendovaginitis ARC 1. dex Gonarthrosis 1. dex
Suspektno sistemsko zapaljensko reumatsko oboljenje

1. terapija je bila: Diprofos amp No I, Arcoxia 90mg 1x1, Colafit kockice 1x1, Hyalofit gel
bez poboljsanja pa
2. terapija: Pronison 20mg, Metotrexat 15mg nedeljno, pa sledeci dan Folan, D3 Jerow, Omegawill, Magnewill, Colafit kockice i DeepRelief gel.

Prva kontrola posle 15 dana nije pokasala poboljsanje, pa je promenjena terapija koju sam pila mesec dana po dogovoru. Bolovi se jesu smirili u toku mesec dana druge terapije, lakat se ''odkocio'', ali stanje zgloba je i dalje bilo isto 4 dana nakon prestanka terapije: bol, potpuno ograniceno pokretanje zgloba, bilo koja rotacija (vezanje kose, otvaranje flasice vode) je jako bolna.

Da li se slazete sa dosadanjim tokom lecenja?

Slika20mb image hosting
Korisnikov avatar
aaaca
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Pon Avg 05, 2013 7:03 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 9
Kontakt:

Re: Desni rucni zglob

Post od aaaca »

Зар се то зове лечење?!

Ја бих на твом месту то излечио једним магнетом.
Odgovori