znaci dosada od gen. herpesa mi izlazi svaki put kad se iznerviram a naravno kao i svi nerviram se cesto. Posto zvanicna medicina nema leka za ovu dosadnu bolest da li je neko od vas pronasao neki alternativni nacin kako da herpes drzi pod kontrolom. Najvise me nervira kad mi ginekolog kaze ´´ma to nije nista´´. Pojma nemaju sa zivotom. Interesuju me vasa iskustva.
pozdrav
dosada od genitalnog herpesa
-
- Novi član
- Pridružio se: Uto Okt 31, 2006 1:55 am
www.afraidtoask.com
Ovde bi trebalo da ima vise toga vizelnog a manje pisanog.
-------------------------------------------------------------------------------------
G.herpes nije toliko strasan-ako se drzi pod kontrolom i vodi se uredan zivot.
Bez alkohola i sto manje kofeina.
Aciklovir tablete za sada su jedini lek-ali samo privremeno.
Uz to nisu ni jeftine-oko 600 dinara pakovanje za 7 dnevnu upotrebu.
Imam ga vec par godina-u pocetku sam hteo da resim to na svoj nacin sa osobom koja mi je to prenela jer pre nje nisam imao promiskuitetne veze.
Sada se polako stabilizujem.Organizmu je potrebno vremena da bi stekao koliko toliko antitela.
Ishrana bi trebala biti sto vise mleka sto manje jezgrastog voca.
Imas tu sada dve stvari u ishrani.
NAmirnice bogate lizinom-usporavaju razvoj bolesti.
Namirnicie bogate argininom ga pogorsavaju.
http://www.herpes.com/Nutrition.shtml
Na gore navedenu adresu je spisak namernica koje se preporucuje a koje ne za osobe sa genitallnim herpesom.
Ne zaboravi da si kliconosa UVEK do kraja zivota i da to prenosis to drugoj zdravoj osobi ako nema kondoma-cak i ako ne osecas nista ili nema vidljivih znakova.
Hvata se i prenosi se ISKLJUCIVO dodirom sa sluzokozom-dakle ne golom kozom vec sluzokozom.
Paziti na oko i cesanje u nosu.
U sustini nije strasno-ako kazes sebi da mora biti tako.
Ovde bi trebalo da ima vise toga vizelnog a manje pisanog.
-------------------------------------------------------------------------------------
G.herpes nije toliko strasan-ako se drzi pod kontrolom i vodi se uredan zivot.
Bez alkohola i sto manje kofeina.
Aciklovir tablete za sada su jedini lek-ali samo privremeno.
Uz to nisu ni jeftine-oko 600 dinara pakovanje za 7 dnevnu upotrebu.
Imam ga vec par godina-u pocetku sam hteo da resim to na svoj nacin sa osobom koja mi je to prenela jer pre nje nisam imao promiskuitetne veze.
Sada se polako stabilizujem.Organizmu je potrebno vremena da bi stekao koliko toliko antitela.
Ishrana bi trebala biti sto vise mleka sto manje jezgrastog voca.
Imas tu sada dve stvari u ishrani.
NAmirnice bogate lizinom-usporavaju razvoj bolesti.
Namirnicie bogate argininom ga pogorsavaju.
http://www.herpes.com/Nutrition.shtml
Na gore navedenu adresu je spisak namernica koje se preporucuje a koje ne za osobe sa genitallnim herpesom.
Ne zaboravi da si kliconosa UVEK do kraja zivota i da to prenosis to drugoj zdravoj osobi ako nema kondoma-cak i ako ne osecas nista ili nema vidljivih znakova.
Hvata se i prenosi se ISKLJUCIVO dodirom sa sluzokozom-dakle ne golom kozom vec sluzokozom.
Paziti na oko i cesanje u nosu.
U sustini nije strasno-ako kazes sebi da mora biti tako.