Ruptura

Deo Foruma za sva pitanja iz oblasti oboljenja, traumatskih stanja, tumorskih procesa na koštanom sistemu. Diskusije o ortopedskim hirurškim stanjima, degenerativnom reumatizmu, akutnim i hroničnim oboljenjima koštanog ili zglobnog dela lokomotornog aparata. Saveti o primeni fizikalnih procedura i kineziterapije.

Moderatori: ModeratA, moderato, vlada99

Odgovori
Petar Jovic
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Jul 04, 2016 11:05 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 9

Ruptura

Post od Petar Jovic »

Imam 19 godina i prije 11 mjeseci sam povredio misic Rectus Abdominis u gornji ljevi dio stomaka,odmah ispod rebara,trenirajuci u teretani,to je bila djelimicna ruptura,isao kod ortopeda,hirurga,fizijatra svi su rekli odmaraj,radio Ultrazvuk 5 dana nakon povrede navodno sve je odlicno bilo,nije ni pukao misis(kasnije se ispostavilo da je doktor koji je radio ultrazvuk nije vidio ili ne znam sta),i nakon 2 mjeseca od povrede uradim Ultrazvuk kod drugoga doktora i vidi se oziljak u tom predjelu gdje mi je bol velicine 8x5mm,veoma mali znaci,receno da odmaram,nakon nekog vremena otiso sam opet kod fizijatra i rekao mi je da radim vjezbe za stomak da ojacam sve to,nema boli dok radim vjezbe za stomak,adio medjutim jos nije to u redu,ali kada bi krenuo nesto teze dignut ili pomejrit,osjetim pritisak u tom predjelu.
I evo danas nakon 11 mjeseci skoro potpuno isto,zatezanje,probadanje,prilikom saginjanja i cucanja duzeg osjetim nelagodnost u tom predjelu.
Koje je vase misljenje kod kojeg doktora da odem ili sta bih trebao da radim,jer vise ne znam ni kod kojeg doktora otici. Hvala
Korisnikov avatar
aaaca
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Pon Avg 05, 2013 7:03 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 9
Kontakt:

Re: Ruptura

Post od aaaca »

Може бити да ти је ипак свежа повреда или да је мишић срастао са потрбушном марамицом. Мислим да је најбоље да идеш код хирурга.
Odgovori