Poštovani,
Već 6 godina imam problema sa kožom na nogama. Naime, počele su da mi urastaju dlake prvo na potkolenicama pa na butinama. Od uraslih dlaka su se stvarali čirevi a posle njih bi ostajali hiperpigmentovani ožiljci koji se ne povlače. Pokušala sam da se samo brijem, nije pomoglo. Posetila sam 5 dermatologa u Beogradu, njih troje je reklo da će se samo povući sto se naravno ne dešava. Pošto sam student medicine razgovarala sam sa docentkinjom na Institutu za Dermatovenerologiju i ona mi je dala da pijem antibiotik 6 nedelja nakon cega su čirevi prestali da se pojavljuju. Savetovala mi je da uradim lasersku epilaciju što sam i pokušala. Bila sam na 6 tretmana da bi mi dermatolog koja to radi rekla da misli da nema smisla nastavljati s obrzirom da mi dlake jako slabo reaguju na tretman. Koža mi izgleda bolje nakon tih tretmana ali i dalje postoje potkožne, duboko urasle dlake kao crne tačke koje ružno izgledaju.
Kada dugo ležim ili držim noge podignute koža izleda prihvatljivo ali čim ustanem i dugo stojim svi stari ožiljci kao da se prepune krvlju i to užasno ružno izgleda, kao da mi je neko zgulio kozu s nogu.Takođe imam jako izražen venski crtež na nogama i delimično proširene vene a tek mi je 22 godine.
Da li bi neko mogao da mi pomogne sa ovim problemom, ili ima ideju sta je uzrok? Stvarno sam očajna jer sam svako leto depresivna i plačem kad vidim kako druge devojke imaju lepu kožu a ja dajem sve od sebe da rešim ovaj problem i nema nekog značajnijeg efekta. Da li je to možda posledica poremećaja cirkulacije u kombinaciji sa lošim kvalitetom kože?
Hvala unapred
Urasle dlake i oziljci na nogama
Moderatori: mr ph. Silvio, moderato, admin, vlada99, goranai
-
- Novi član
- Pridružio se: Pon Jun 27, 2016 9:16 am
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 9
Re: Urasle dlake i oziljci na nogama
Potovana koleginice,
Laserska epilacija obicno bude najbolje resenje, zao mi je sto to nije uspelo. Idealni kandidati sa takav tretman su oni koji imaju crne dlake i svetliju kozu. Znate li na kom aparatu ste radili epilaciju, da li se radi o pravom laseru( diodni ili aleksandritni) ili IPL aparatu? Razlika izmedju ova dva je ogromna. Postoje preparati koji mogu da se daju za smanjenje urastanja dlaka, npr Noreva losion protiv urastanja dlaka ili se napravi losion sa salicilnom kiselinom i klinamicinom, a odmah posle brijanja se koristi Elocom.
Sto se tice oziljaka oni mogu da se tretiraju intralezionim ubrizgavanjem kenaloga, koji moze da ih dovede u ravan koze. A eventualno crvenilo da se resi Vbeam laserom. I pored svega toga, oni ne mogu da se uklone, nego samo da se znacajno poboljsa izgled.
Moda bi bilo najbolje da zakazete konsultaciju kod dr Svetlane Djurisic, ona ima dosta iskustva ovim stvarima, pa bi bila preciznija od mene. Takodje doktorka ima i forum na kom odgovara na pitanja.
Da me ne shvatite pogresno,ne reklamiram je, doktorka je meni direktna konkurencija, ali mislim da bi bila najstrucnija.
Laserska epilacija obicno bude najbolje resenje, zao mi je sto to nije uspelo. Idealni kandidati sa takav tretman su oni koji imaju crne dlake i svetliju kozu. Znate li na kom aparatu ste radili epilaciju, da li se radi o pravom laseru( diodni ili aleksandritni) ili IPL aparatu? Razlika izmedju ova dva je ogromna. Postoje preparati koji mogu da se daju za smanjenje urastanja dlaka, npr Noreva losion protiv urastanja dlaka ili se napravi losion sa salicilnom kiselinom i klinamicinom, a odmah posle brijanja se koristi Elocom.
Sto se tice oziljaka oni mogu da se tretiraju intralezionim ubrizgavanjem kenaloga, koji moze da ih dovede u ravan koze. A eventualno crvenilo da se resi Vbeam laserom. I pored svega toga, oni ne mogu da se uklone, nego samo da se znacajno poboljsa izgled.
Moda bi bilo najbolje da zakazete konsultaciju kod dr Svetlane Djurisic, ona ima dosta iskustva ovim stvarima, pa bi bila preciznija od mene. Takodje doktorka ima i forum na kom odgovara na pitanja.
Da me ne shvatite pogresno,ne reklamiram je, doktorka je meni direktna konkurencija, ali mislim da bi bila najstrucnija.
-
- Novi član
- Pridružio se: Pon Jun 27, 2016 9:16 am
Shomy hvala na savetima, kontaktirala sam doktorku.
Radila sam epilaciju sa Aleksandritnim laserom. Doktorka je spominjala da uzrok mogu biti i poremećaj tiroidnih hormona, latentni dijabetes, kortizol ali svi su mi rezultati u redu. Nadam se da će doktorka naći neko rešenje makar da ublazim tegobe i učinim ih estetski prihvatljivim.
Radila sam epilaciju sa Aleksandritnim laserom. Doktorka je spominjala da uzrok mogu biti i poremećaj tiroidnih hormona, latentni dijabetes, kortizol ali svi su mi rezultati u redu. Nadam se da će doktorka naći neko rešenje makar da ublazim tegobe i učinim ih estetski prihvatljivim.
Aleksandritni laser je odlican, kao i diodni, pa mi je cudno da nije uspelo. Videcemo sta ce Svetlana da kaze, nadam se da moze da pomogne.
- aaaca
- Stalni član
- Pridružio se: Pon Avg 05, 2013 7:03 pm
- Kontakt:
Можда да пробаш неколико ожиљака да мажеш уљаним АД капима.