Brijanje, sisanje, i jacina dlake

Deo foruma gde možete podeliti svoja pitanja o najvećem ljudskom organu, koži. Kako sačuvati kožu, negovati, kada lečiti kožna oboljenja, kome se obratiti. Posavetujte se o kozmetičkim preparatima i negi kože i kose.

Moderatori: mr ph. Silvio, moderato, admin, vlada99, goranai

Odgovori
vavadadu
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Okt 07, 2006 3:17 pm

Brijanje, sisanje, i jacina dlake

Post od vavadadu »

Pozdrav, prvi put sam na forumu i odlican je. Interesuje me, posto su mi dlake na licu za brijenje dosta visoko i imam stoga dignute solufe. Moj dermatolog mi je rekao nesto sto me je zacudilo, a to je da je zabluda da se se brijanjem i sisanjem jaca korijen dlake, tj. da ja mogu slobodno da brijuckam. Nemojte mi preporucivati laser i ostalo to znam i sam, samo trebam sakupiti lovu, ali ako je ovo tacno sto mi je spec rekao onda bi se jednostavno brijao, kapirate. Znaci da li ja sada svojim brijanjem mogu ojacati dlacice koje mi se sada ne vide, da li bi one postale duze, ili crnje, valjda vec kapirate o cemu pricam. Isto sta je sa cupanjem dlacica, da li jacaju, ili kao sto sam jednom na tv cuo da cupkanje pincetom dlacica (to ne radim, vec sam ipak radoznao) slabi dlacice, pa mi je to malo kontradiktorno sa prethodnim.

'ajd, sad u zdravlje i pozdrav!
mishmali
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sub Jul 29, 2006 3:18 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od mishmali »

kad se brijes,ti seces dlaku,skidas je povrsno, pa znaci nema veze sa njenim korenom,ali jaca zbog muskih hormona-androgena!isto se desava i kod zena!tako da ces ih ojacati!a cupanje ide iz korena i svaki put kad iscupas jednu istu dlaku,onda se njena cirkulacija uz pomoc koje se dlaka hrani,pojaca sto je i logicno!pa se onda cesto desi da iz 1.korena pocnu da rastu 2dlake.one postanu tanje(sto nije slucaj kod brijanja) ali ne postaju redje jer za to i nema prakticnih razloga!
pozdrav!
vavadadu
Novi član
Novi član

Post od vavadadu »

Da li to znaci da kada se poslije brijanja pazuha ili podsisavanja, svejedno, poslije jedno 15 godina prestane, da ce za koju godinu da ispod pazuha bude oko pola metra ono kao u parodiji filma na Krug?
Ili npr ako krenem da se djaram brijacem po celu znaci da ce da bude dlaka i na celu onih jakih i crnih?
Interesujeme kako to djeluje androgen.

Nije da provociram vec mi se cini da ima primjera koji govore i za jedan i za drugi, suprotan, stav?
Eto molim za pojasnjenje, jer mi to stvarno ne ide u glavu.
ilia
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Pon Avg 07, 2006 7:14 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Kontakt:

Post od ilia »

Na celu ti nece izrasti dlake,to je sigurno.Nemaju iz cega da izrastu.A za pazuh ne verujem. :D
vavadadu
Novi član
Novi član

Post od vavadadu »

Dobro to, ali opet stoji moje pitanje, zbog cega znaci sada ta kontradiktornost?
A na celu ima sitnih bijelih dlacica, jako sitnih, pa sam zbog toga i celo ubacio.
Da li neko zna strucno to da mi objasni?
dr ivica
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Jul 27, 2006 6:20 pm
Kontakt:

Post od dr ivica »

Nisam dermatolog, ali svojevremeno sam, zbog svoje celavosti (koja je tada pocinjala), postavio slicno pitanje profesorima na Medicinskom faklutetu u Beogradu i oni su se smejali. Svi su na Institutu za dermatologiju bili slozni u oceni da se ucestalim shishanjem, brijanjem ili cupanjem dlaka NE MOZE uticati na JACINU DLAKE, na DEBLJINU DLAKE, a najmanje na BROJ DLAKA.
Primarijus dr med. Ivica Zdravkovic, specijalista opste medicine
NEAKTIVAN, osim za savete putem Facebooka.
vavadadu
Novi član
Novi član

Post od vavadadu »

Хвала на одговорима, опростите сто сам каснио, али ме дуго није било због испита и још неких обавеза (запослио сам се).
У суштини сам мало читајући и размишљајући дошао до истог ѕакључка који ми је предочио др Ивица.
Хвала још једном, и уздравље!
Odgovori