potrebna pomoc - crvenilo i svrab
potrebna pomoc - crvenilo i svrab
Od pre godinu dana pocelo je da mi se javlja crvenilo na vrhu penisa. tada sam imao stalnu partnerku. Njoj nije bilo nista. Isao sam i kod lekara ali slaba vajda. Crvenilo je u obliku tackica i pojavljuje se na glavicu i kozici oko glavica i praceno je blagim svrabom. Pojavljuje se povremeno i to uglavnom kad imam samo predigru bez sexa. Pojavu crvenila iritira sluz koju penis ispusta pre sexa. Da li je to nesto stasno i cime mogu to da lecim. Pomozite mi molim vas
Ja vec duze vremena imam problem slican opisanom.Uglavnom mi se javljalo posle seksa,odnosno sutra dan.Prvo je bilo manje a vremenom sve vise crvenih tackice,velicine glave ciode otprilike.Ponekad se javljao neporijatan miris ali posle 2-3 dana,kada pocnu da se povlace.Posto nisam odmah reagovao,jer se to uglavnom posle nekoliko dana povlacilo,nisam odmah reagovao.Posle vise od godinu dana otisao sam kod dermato-venerologa posto su tegobe pocele da se javljaju cesce i primetno je bilo da se siri po glavicu.Pre odlaska lekaru je izgledalo slicno kako je u prethodnim postovima opisivano.Crvenilo,uglavnom le licili na tackice,praceno povremenim svrabom,laganim pecenjem i nelagodom.Posle pregleda prva sumnja je pala na gljivice ali po preporuci doktora uradjen je bris pepucijuma i ustanovljeno je sledece : Streptococcus Agalactiae IB-haemollyticus grupa B.Prepisana je sledeca terapija : Eritromicin tablete,Diflucan kapsule (1 odmah,1 za nedelju dana) i Chloramphenicol mast uz ispiranje rastvorom sode-bikarbone pre upotrebe,i naravno dodatno pojacana higijena.Terapiju primenjujem tek 4 dana ali su rezultati ocigledni.
Nadam se da ce nekom pomoci ovo moje iskustvo jer koliko vidim,a i ja sam imao tu pretpostavku,svi uglavnom sumnjaju na alergijsku reakciju ili razna gljivicna obloljenja.Ali kao sto sam napisao i invazija bakterijama moze da izazove takav problem.
Nadam se da ce nekom pomoci ovo moje iskustvo jer koliko vidim,a i ja sam imao tu pretpostavku,svi uglavnom sumnjaju na alergijsku reakciju ili razna gljivicna obloljenja.Ali kao sto sam napisao i invazija bakterijama moze da izazove takav problem.