Diskusije o razvoju dece, zdravlju i najčešćim dečijim bolestima, prevenciji i lečenju dečijih oboljenja. Sve na jednom mestu što Vam može zatrebati ukoliko imate pitanje o dečijoj anatomini, fiziologiji ili patologiji.
Supruga mi se porodila i ne znam sta da radimo sto se tice hrane(JER U PORODILISTU SAM DOBIO INFORMACIJA KOLIKO I U DNEVNIM NOVINAMA O SUMO RVANJU).Beba je rodjena pre vremena i ima 2400g.U porodilistu je imala zuticu i svo vreme su je prehranivali na kasicicu i nisu davali supruzi da je doji.Tek kada je trebalo da krene kuci dali su da je doji i rekli da je dohranjuje.Pitanje:koliko dugo treba da sisa beba(ona sisa u proseku 10-15 min.) i koja kolicina preimpamila treba da se daje bebi od 10 dana sa 2400?Na pakovanju pise 1 merica 50ml.Da li treba sve to,polovina ili vise?Hvala unapred
Pustite prvo bebu da sisa 15 minuta jednu pa 15 minuta drugu dojku a posle toga joj tek dajte dohranu. Slobodno vi bebi napravite i vise od 50 ml dohrane jer ce beba kad se najede sama da da prekine da jede a ako i pojede vise ostatak ce bljucnuti.