suva koža

Deo foruma gde možete podeliti svoja pitanja o najvećem ljudskom organu, koži. Kako sačuvati kožu, negovati, kada lečiti kožna oboljenja, kome se obratiti. Posavetujte se o kozmetičkim preparatima i negi kože i kose.

Moderatori: mr ph. Silvio, moderato, admin, vlada99, goranai

Odgovori
Njanja
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Mar 23, 2005 7:32 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

suva koža

Post od Njanja »

Imam izuzetno suvu kožu tela. Peruta se čak i kad je mažem. Da li imate neku preporuku vezanu za mleko ili kremu
*Aleksandra*
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Nov 18, 2005 1:40 am
Kontakt:

Post od *Aleksandra* »

I ja imam isti problem, koji je izrazen narocito zimi.
Primetila sam da mi piling dosta pomaze (bar mi se koza ne peruta).
Od mleka za telo meni odgovara Avon Multivitamin, i Dove (nisam sigurna kako se zove). Mada mi je Avonovo bolje, slabije ga koristim u poslednje vreme jer ne znam nikoga ko radi sa Avonom(moja snaja je radila, ali ne radi vise). :(
Da, i Avon cold weather krema za lice mi fenomenalno odgovara. Moracu da nadjem negde da kupim, blizi se hladno vreme. :(
Njanja
Novi član
Novi član

Post od Njanja »

Hvala. Koristila sam Avon ali ako namažem ujutru već se oko ručka peruta. A, dobro si i ti primetila, naročito zimi. Vichy je super ali preskupo. Probaću Dove
*Aleksandra*
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Nov 18, 2005 1:40 am
Kontakt:

Post od *Aleksandra* »

Treba naci mleko koje je dovoljno masno sa jedne strane, ali i dovoljno hidrantno sa druge. Ali, opet, ne vredi, ja sam se nekako pomirila sa time, tako mi je godinama. A da znas kako su meni tek dlanovi suvi. K'o smirgla. I tu nista ne moze da pomogne.
Ja sam ranije koristila onu lufa rukavicu prilikom tusiranja, i tako bar malo skinem taj sloj mrtvih celija. Sada koristim neki grcki piling od kokosa koji mi je drugarica donela, pa mi se tako koza manje peruta. Mada sam ovih dana primetila da polako pocinje da se pogorsava situacija. Moracu da posvetim vise paznje tome.
Znam da nije lako ljudima sa masnom kozom, ali ni suva nije nista bolja. Nista sto je ekstremno ne valja...
mishmali
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sub Jul 29, 2006 3:18 pm

Post od mishmali »

e vichy jeste da je ok ali nije odlican pa ako nemate para za bacanje nemojte da isprobavate!ja koristim za isti problem niveu,body milk,plavo pakovanje...jedino sto morate da cekate da se upije jer je masno ali bas nahrni kozu ali koliko dugo to bi verovatno zavisilo od koze,od gena...
drM
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Avg 17, 2006 5:34 pm

Post od drM »

Suvu kožu ne treba prečesto tretirati agresivnim preparatima niti pilinzima, time se ona samo još više isušuje. Dermatolozi preporučuju da se intimne zone i pazuh operu neutralnim sapunom, a za ostatak tela možete da koristite neku kupku za tuširanje sa dodatkom ulja (npr. Eucerin ulje za tuširanje). Nakon tuširanja obavezno koristite neku kremu ili losion za telo sa ureom koja pomaže da sastojci prodru i nahrane kožu (npr. Eucerin 10% urea losion).
Dakle, isključivo emolijentne kupke preko nedelje ništa agresivnije.
sushi
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Jul 01, 2006 10:48 am

Post od sushi »

mozhda ce zvuchati smeshno...ali pavloviceva krema
koristila sam je za telo samo...zimi kad je najvishe isushena kozha
i bademovo ulje...
Njanja
Novi član
Novi član

Post od Njanja »

Kupila sam Eucerin ulje za tuširanje i predivno je (hvala drM).
Toplo ga preporučujem.
Andjela
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pon Jan 10, 2005 12:18 am

Post od Andjela »

Yes,Eucerin ima odlicnu kolekciju za suvu kozu!

Mali dodatak:Mleko za telo kao i kremice za ruke NE TREBA DA BUDU MASNE.Koza treba odmah da ih upije a ne da posle mazanja bude masna.
Znaci,hidratacija a ne mazanje margarina na kozu:)
Odgovori