problem

Deo foruma gde možete podeliti svoja pitanja o najvećem ljudskom organu, koži. Kako sačuvati kožu, negovati, kada lečiti kožna oboljenja, kome se obratiti. Posavetujte se o kozmetičkim preparatima i negi kože i kose.

Moderatori: mr ph. Silvio, moderato, admin, vlada99, goranai

Odgovori
ocjene
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Jun 02, 2016 7:51 pm

problem

Post od ocjene »

Zdravo.
Nadam se da me mozete posavetovati. Imam ranice,nekolika oziljka,crvenilo, tamne mrlje na nogama nastale urastanjem dlaka(depiliram se, ne brijem noge jer me je strah da mi dlake ne postanu tamnije i vece). Imam svetlu boju koze pa ne ostecenja na koze primecuju. Donekle sam i ja doprinela ostecenjima jer sam sa vremena na vreme pritiskala kozu na mestu gde bi mi dlaka urasla kako bi izasla na povrsinu. To sam prestala da radim. Vec 20ak dana mazem salicevu kremu, ali nijesam primetila rekultate. Nadam se da mi mozete pomoci, jer se leto blizi.
Korisnikov avatar
aaaca
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Pon Avg 05, 2013 7:03 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 9
Kontakt:

Re: problem

Post od aaaca »

Није тачно да бријањем длаке постају дебље и тамније. Проблем је што се бријањем све длаке скраћују на исту дужину па онда истовремено расту и делује као да их је више.
Shomy
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sre Avg 27, 2008 4:59 am

Re: problem

Post od Shomy »

Jedina terapija koja može da trajno reši problem jeste laserska epilacija (diodni ili alexandritni laser). Nažalost to je skupo. Ukoliko imate uslove za tako nešto, to je svakako najbolje.
Sto se tiče terapije, možete odmah posle depilacije da koristite elocom krem tri dana.
U apoteci možete da napravite losion sa 3 posto salicilne kiseline i 1 posto klindamicina koji bi ste koristili svako veče. A ujutru Norevin losion protiv urastanja dlaka.
Terapija ne može da potpuno izleči problem, ali obično bude bolje.
Odgovori