Opadanje kose kod djeteta

Deo foruma gde možete podeliti svoja pitanja o najvećem ljudskom organu, koži. Kako sačuvati kožu, negovati, kada lečiti kožna oboljenja, kome se obratiti. Posavetujte se o kozmetičkim preparatima i negi kože i kose.

Moderatori: mr ph. Silvio, moderato, admin, vlada99, goranai

Odgovori
Marinella
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Okt 15, 2006 12:09 pm

Opadanje kose kod djeteta

Post od Marinella »

Dobar dan svima,
Imam sina od 7 godina, kojem u posljednje vrijeme opada kosa, svako jutro na njegovom jastuku pronadjem oko 10-tak vlasi, pri cesljanju opadne otprilike isto toliko, a i tokom dana primjetim priblizan broj otpalih vlasi po garderobi etc. DA ne duzim.....Mislila sam da je nedostatak zeljeza uzrokom, medjutim dajem mu multivitaminski preparat koji sadrzi zeljezo u dozvoljenim dnevnim kolicinama.....
Prije 10-tak dana sam primjetila crvenu flekicu na tjemenu, stavljala sam obloge Rivanola, te Bivacyn prasak...zatim su mi u apoteci preporucili Nistatin kremu, koju jos uvijek koristimo. Ranica se "smirila", ali i dalje je prisutno crvenilo....doduse, daleko manje nego u pocetku.
Da li je mozda neko gljivicno oboljenje u pitanju?
Koje preparate mozemo koristiti s obzirom da ima 7 godina (samponi i sl.). Do sada smo koristili Johnson's sampone za djecu.
Hvala unaprijed na pomoci i savjetima.
chokoladica
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sub Jun 24, 2006 6:19 pm

Post od chokoladica »

obzirom na godine djeteta i na crvenu flekicu na tjemenu,najpametnije je da ga odvedete kod doktora i da ne odugovlacite s tim.
Marinella
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Okt 15, 2006 12:09 pm

Post od Marinella »

chokoladica napisao:obzirom na godine djeteta i na crvenu flekicu na tjemenu,najpametnije je da ga odvedete kod doktora i da ne odugovlacite s tim.
Hvala Chokoladice,
Imamo zakazano ove sedmice :)
Nadam se da nije nista opasno....
chokoladica
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sub Jun 24, 2006 6:19 pm

Post od chokoladica »

Marinella
kako je mali,jeste isli kod dr.hajde javi kada zavrsite sta je bilo
chokoladica
Aktivan član