Problem sa varenjem koji imam vec duze vreme.

Saznajte sve o nutritivnim svojstvima namirnica koje koristite, podelite svoja iskustva o popularnim dijetama, preparatima, namirnicama, napicima.

Moderatori: mr ph. Silvio, moderato, admin, vlada99

Odgovori
Korisnikov avatar
Just Life
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Uto Okt 17, 2006 9:38 pm

Problem sa varenjem koji imam vec duze vreme.

Post od Just Life »

Vec mesecima se zdravo hranim, jedem dosta toga pomenutog na ovom forumu sto regulise probavu.

I rezultati su nista spec. Malo manje problema imam sa stolicom i cesca je ali je josuvek veoma tvrda i zadaje mi prave muke.

Jedem integralni hleb, muslije, laneno seme (svaki dan), puno vode, tecnosti, sokovi, izbacila sam kafu skroz. Supe non stop, cajevi po 3 puta dnevno. Zeleni, od koprive i lipton. Tu i tamo neki dulcolax, ali ne cesto.

Jedem puno voca i povrca, uzimam vitamine, vocni jogurti... svasta jos.

Medjutim stolica je josuvek tvrda, i u sitnijim komadima.

I dalje imam osecaj kao da mi je stomak, vezan u cvor. Cesto osecam kao da ne mogu da se napnem... i moram da rukom izmasiram stomak da ga probudim. Cesto oseckam da hrana jednostavno stoji unutra.. dok se ne napuni stomak skroz.. Ovo mi zadaje silne probleme i dok sedim i dok idem. Nemam neki bol poseban, ali osecam kao da mi je stomak mrtav. Desavaju mi se i vrtoglavice s vremena na vreme, i to nekad posle jela.

Bojim se da posto mi ovaj prirodni i najsigurniji nacin regulisanja varenja ne pomaze, da nije nesto ozbiljnije. Kakva su vasa iskustva? Jel moguce da je neka bakterija ili obolenje? :-?

Iskreno se nadam da je to samo lose varenje po prirodi.... ali..

Ne znam sta da mislim o ovom problemu, i na sta bih trebala da trazim doktoru da se testiram?
Korisnikov avatar
Just Life
Aktivan član
Aktivan član

Post od Just Life »

neko sa savetom za ovo?
bilosta sto ce da mi ublazi tegobe, a da nisam probala..
majja
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Jan 26, 2006 10:57 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od majja »

Jedino sto bih mogla da ti preporucim, je da probas caj od kamilice u koji ces da stavis kasicicu kima!! Kompot od sljiva i jabuka, takodje sa kimom.

Pokusaj par dana za redom, nemoj da pravis mnogo jake cajeve (koji god da pijes!!!) i planiraj to tako da ne budes van kuce par sati nakon sto popijes caj. Meni to obicno prodeluje nakon 5-6 sati! :wink:

Nadam se da ce ti ova tehnika pomoci!!

I da, sto se tice vrtoglavice, mislim da su ti zbog toga sto se ne praznis redovno, jer ti se toksini nakupljaju u organizmu!!!

Ako ti ni ovo ne pomogne, probaj sa cepicima, ali ni to nije dugotrajno resenje. Ja bih jos samo izbacila i kupovne sokove iz upotrebe!!

Kad probas, javi kako deluje "recept"!!

Pozdrav, Majja

:wink:
Korisnikov avatar
Just Life
Aktivan član
Aktivan član

Post od Just Life »

hvala majjo. probacu.

sutra idem po blood test rezultate.. pozalila sam se doktoru, ali cu mu jos pojasniti problem.

hvala jos jednom.
anela19
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Jul 16, 2006 6:30 pm

Post od anela19 »

probaj da ujutru kad ustanes sacekas30min i pojeds pola celera sa jogurtom.celer iseckas u solju jogurta i 20-30min nista nestavljaj u usta cak ni vodu :P all the best...
Odgovori