debeljuca ima kompleks

Saznajte sve o nutritivnim svojstvima namirnica koje koristite, podelite svoja iskustva o popularnim dijetama, preparatima, namirnicama, napicima.

Moderatori: mr ph. Silvio, moderato, admin, vlada99

Odgovori
dzeni
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Sre Sep 06, 2006 5:46 pm

debeljuca ima kompleks

Post od dzeni »

cerka od 12 godina ima 7-8 kg.viska molim nekog strucnjaka za savet kako na najzdraviji nacin da skine kilograme .ima kompleks i dosta je povucena zbog debljine.napominjem da je menstruaciju dobila sa 11 godina

pozdrav[/b]
mama-bu2
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Sep 22, 2006 5:46 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od mama-bu2 »

Dobro je da ste vi jedna od onih majki kojima visak kilograma kod deteta smeta. Uglavnom nailazimo na razlicita opravdanja i izgovore kao bolje neka je punacko nego da je kost i koza. Ja sam kao dete imala visak kilograma i znam kako to moze da bude neprijatno. Prvo sto treba da uradite je da svoju devojcicu odviknete od bilo kakvih grickalica ako ih konzumira. Pri spremnaju obroka gledajte da joj sto vise dajete kuvanog povrca.Testenine sto manje i probajte da je naucite da ne jede puno hleba uz obroke pogotovo ako obrok sadrzi krompir, pirinac ili neku slicnu namirnicu.Umesto slatkisa izmedju obroka joj dajte da jede voce ali nemojte preterivati sa banama, grozdjem i tim visoko kaloricnim vocem. Umesto kupovnih sokova mozete joj praviti prirodne sokove od voca i povrca, ili bar ako ne bude to prihavatala dajte joj da pije cedevitu, mnogo je bezazlenija. Sto se mesna tice, nemojte ga prziti na ulju vec ja jednostavne zamotajte u al foliju i stavite u rernu bez dodavanja ulja. Meso ce pustiti svoj sok i bice socno a pritom ne preterano kaloricno. Opredelite se za piletinu, teletinu, ribu a svinjetinu izbegavajte.I naravno, ako se do sad vasa devojcica nije bavila sportom probajte da je zainteresujete za neki, jer ce joj on u mnogo cemu koristiti.
dzeni
Stalni član
Stalni  član

Post od dzeni »

zahvaljujem se na korisnim savjetima,potrudicemo se da ih se pridrzavamo

pozdrav za vas
atpsport
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Okt 04, 2006 1:47 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od atpsport »

bravo mama,ovakov prost odgovor,ali tacan,zasluzuje aplauz
dodao bi samo to da sto se tice aktivnosti u njenim godinama moraju da budu prisutne svakog dana ili nista zdravo nece postici
dzeni
Stalni član
Stalni  član

Post od dzeni »

:D hvala na savetima,pre neki dan se uclanila u skolu odbojke.bar neka aktivnost za pocetak

pozdrav
Odgovori